Küçük zeytin yaşam mücadelesi veriyor!

Son yıllarda hayvanlarda yaygınlaşan FİP hastalığının tedavisi oldukça zor ve pahalı. Dünyalar güzeli Zeytin, tedavi için yardım bekliyor…

YAŞAM 08.05.2021, 14:47
Küçük zeytin yaşam mücadelesi veriyor!

Eskişehir’de medya sektörü içerisinde uzun yıllar görev yapan Erhan Yılmaz, sokakta yaralı ve hasta halde bulduğu tekir cinsi siyah kediyi tedavi ettirmek üzere veterinere götürdü. 

Yapılan tetkikler sonucu, yaralı halde bulunan ve zeytin ismi konan kedinin FİP hastalığına yakalandığı ortaya çıktı. Bununla beraber Erhan Yılmaz, çaresiz kediyi tedavi ettirebilmek için harekete geçti.

İki buçuk ay boyunca tüm tedavi masraflarını karşılayan Yılmaz, “tedavinin uzun süreceğini” ifade ederek hayvan severlerden yardım istedi.

Yılmaz yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

“Zeytin’i yaklaşık 2 ay önce sokakta bulduk. Yaralıydı ve ağzı da yara ve salya içerisindeydi. Aç olmasına rağmen yemek bulsa, onu yiyemeyecek durumdaydı. 2 aydan beri Eskişehir’de özel bir hayvan hastanesinde tedavisini yaptırıyorduk. Her yanına gittiğimizde kucağımıza gelerek teşekkür eder gibi patileriyle bize sevgi gösteriyordu. Maalesef 10 gün önce bir de nöro-fip tanısı kondu. Hastalığın tedavisinde kullanılan GS-441 aşı Türkiye’de resmi olarak satılmadığı için can dostları bu hastalıkla mücadele eden birçok kişinin kendi imkanlarıyla veya yardım kampanyalarıyla bu aşıyı yurt dışından getirenlerden aldıklarını öğrendik. Bizde aşıya ulaştık. Nöro-fip olması nedeniyle yüksek doz kullanılması gerekiyor.  

'Dayanılmaz acılar çekiyor'

Tedavi süreci 85 gün sürecek. Bu dünya tatlısının diğer tedavilerinin yanında aksatmadan her gün bu aşıyı olması gerekiyor. Günlük 250 TL aşı masrafımız var. Bu aşıları temin eden kişilerden alarak tedavi gördüğü kliniğe bırakıyoruz. 2 ay önceden başlayan ve bugüne kadar olan tedavi sürecini kendi adımıza üstlendik.  Ancak bundan sonrası için çok acil yardım ve desteklerinize ihtiyacımız var. O çektiği hiçbir acıyı anlatamadığı için biz onun yerine sizlerden rica etmeye karar verdik. Eğer az-çok demeden bu süreçte boncuk gözlü zeytinimizin ve bizlerin yanında olabilirseniz, zeytinimizi ve bizleri çok ama çok mutlu edersiniz. Gelen her yardımı ve boncuk gözlümüzün anlık fotoğraflarını her hafta paylaşacağız. Adıma kayıtlı ‘TR 27 0013 4000 0064 8230 0000 06’ numaralı İBAN’a bağışlarınızı bekliyoruz. Aynı zamanda telefon numaram: 0505 250 11 62.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@