banner298

banner194

Eskişehir'de taciz skandalına ilişkin rapor ele geçirildi!

Eskişehir'de okul müdürünün kız öğrencileri taciz ettiği iddiası ortalığı karıştırdı... Murat Keskin Milli Eğitim'den gelen raporu kamuoyuna aktardı...

YORUM 01.03.2022, 09:57 01.03.2022, 10:24
Eskişehir'de taciz skandalına ilişkin rapor ele geçirildi!

Eskişehir'de bir okul müdürünün 10 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiası ülke gündemine bomba gibi düştü. Olayın ardından Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri konuya ilişkin rapor hazırlamak üzere inceleme başlatmıştı. Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı Murat Keskin, müfettişlerin hazırladığı raporu ele geçirdi. Keskin, "İl Milli Eğitim Müfettişlerinin Akıl Almaz Raporu" başlıklı bugünkü yazısında, kamuoyuna şunları aktardı:

"Alpu’da yaşanan taciz skandalı ve sonrasında yaşananlar…

Gerek Eskişehir gerekse ülke kamuoyu bu vahim hadiseyi ve devamında yaşananları ilk olarak gazeteniz Şehir’den öğrenmişti.

Alpu’da okul müdürü olarak görev yapan M.K.’nın çok sayıda öğrencisini taciz ettiğine yönelik iddialar, ilk başta Eskişehir sonrasında ise ülke gündeminde infial yaratmış, hemen ardından ise iddiaların odağındaki okul müdürü MK’nın tutuklanmasıyla tansiyon az da olsa düşmüştü.

Bu vahim hadisenin üzerine ise yaşanan süreçte pek çok ihmali olduğu iddialarıyla gözler Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a çevrilmişti.

Söz konusu gelişmenin hemen iki gün sonrasında ise İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt görevinden alınarak yerine Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atanmıştı.

Bu gelişmeyle birlikte hiç şüphe yok ki kamuoyu vicdanı bir miktar da olsa rahatlamıştı.

Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili iki müfettiş görevlendirmesi de yüreklere su serpmişti.

Son olarak ise dün olayla ilgili görevlendirilen Bakanlık müfettişlerinin ‘güler misin ağlar mısın’ dedirten soruşturma şekillerine dikkat çekmiş ve ‘Sözün Bittiği Yerdeyiz’ demiştik…

***

Dünkü köşe yazımızda öğrencilere yönelik taciz skandalıyla ilgili olarak görevlendirilen Bakanlık müfettişlerinin konuya gerekli hassasiyeti göstermediklerini belirtmiş, soruşturmanın gayri ciddi yürütüldüğünü tüm yönleriyle ortaya koymuştuk.

Bugün gözlerden kaçan bir detaya daha dikkatinizi çekmek istiyorum:

Bakanlık müfettişleri böylesi bir yaklaşım içerisindeyken, ‘İl Milli Eğitim’e bağlı müfettişler’ çok mu farklı hareket etmişler?

Buyurun bunun kararını siz verin efendim:

Alpu’daki taciz skandalının patlak vermesi üzerine ‘bir zahmet’ harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin taciz olayının şüphelisi M.K.’ya ceza olarak..."

Yazının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayın:

http://www.sehirgazetesi.com.tr/yazarlar/murat-keskin/il-milli-egitim-mufettislerinin-akil-almaz-raporu/4729/

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@