Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde skandal iddialar!

Şehir Gazetesi Yazarı Murat Keskin, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekseninde gelişen son dönemdeki olaylara ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

YORUM 12.04.2022, 12:33 13.04.2022, 16:16
Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde skandal iddialar!

Eskişehir İl Milli Eğitim eski Müdürü Hakan Cırıt, olaylı bir biçimde görevinden alınmıştı. Yerine gelen Nesrin Kakırman da fazla dayanamadı, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Kakırman'ın yerine gelen yeni İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile ilgili skandal iddialar ortaya atıldı.

Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Yazarı Murat Keskin, o iddiaları gün yüzüne çıkardı.

İşte, Keskin'in o yazısı:

"Alpu’da yaşanan taciz skandalı ve sonrasında yaşananlar…

Gerek Eskişehir gerekse ülke kamuoyu bu vahim hadiseyi ve devamında yaşananları ilk olarak gazeteniz Şehir’den öğrenmişti.

Bu vahim hadisenin üzerine ise yaşanan süreçte pek çok ihmali olduğu iddialarıyla gözler Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a çevrilmişti.

Söz konusu gelişmenin hemen iki gün sonrasında ise İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt görevinden alınarak yerine Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman atanmıştı.

***

Nesrin Kakırman, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığında takvim yaprakları 18 Şubat 2022’yi gösteriyordu.

Ne var ki geride bıraktığımız hafta sonu alınan kararla Sayın Kakırman, Eskişehir’deki görevinden Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

İki aydan kısa bir süredir Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Nesrin Kakırman’ın bu ataması kamuoyunda ve Eskişehir bürokrasisinde büyük şaşkınlık yaşattı.

Çiçeği burnunda diyebileceğimiz Sayın Kakırman’ın, Eskişehir’de daha uzun süre görev yapması bekleniyordu.

Sayın Kakırman’dan boşalan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine ise Muğla eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre atandı.

***

Milli Eğitim’in Eskişehir’deki yeni patronu Sayın Töre ile ilgili şaşırtıcı bilgilere ulaştık efendim.

Pervin Töre, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden ayrılmadan önce önemli suçlama ve iddiaların odağı olmuş:

Suçlama ve iddiaların konusu mobbing sonucu ölüme sebebiyet vermek…

Konu özetle şu şekilde efendim:

“Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş 8 Eylül 2020'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eder. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, Baş’tan enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmasını istediği, bu isteği yerine getirmediğinde de ‘istifa et’ baskısına maruz kaldığı ve bu yüzden kalp krizi geçirdiği iddia edilir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu sınava ilişkin inceleme başlatılırken, Töre hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulur."

Murat Keskin'in yazısının tamamını okumak için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://sehirgazetesi.com.tr/yazarlar/murat-keskin/il-milli-egitim-mudurlugunde-neler-oluyor/4809/

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@