Eskişehir Valiliği'nden flaş Büyükşehir kararı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bağış hesabına bloke konmuştu. Arif Anbar, Eskişehir Valiliği'nin belediyenin bağış kabulüne izin verdiğini duyurdu...

YORUM 24.03.2023, 13:46
Eskişehir Valiliği'nden flaş Büyükşehir kararı!

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar bugün Milli İrade Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, pandemi döneminde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin hesabına bloke konduğunu hatırlatarak, hesap içerisindeki paranın nerede harcandığını sordu. Gazeteci Anbar, Eskişehir Valiliği'nin, Büyükşehir Belediyesi'nin nakdi bağış kabul edebilmesi için vize çıkarttığını da duyurdu.

İşte o yazı:

"Pandemi döneminde hükümet enteresan bir karar alarak belediyelerin bağış hesaplarına bloke koymuş, bağış hesabında bulunan paraları da bağışçılara iade etmemişti.

Bununla beraber şunu öğrendim: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı Belediyesi’nin bloke konulan hesapları kapatılmış, hesaplar içerisinde yer alan paralar ise hazineye aktarılmış.

Söz konusu kararın siyasi saiklerle alındığını ifade etmek zorundayım. Buradaki amacın muhalefet belediyelerinin ellerinin bir şekilde bağlanması. Fakat zarar gören elbette vatandaşlar. Çünkü duyarlı insanların yaptıkları o bağışlar, yoksul halkın yarasına merhem oluyordu.

Öte yandan burada cevap bekleyen önemli bir soru var. İnsanlar, belediyelere yaptıkları bağışların nereye gideceğini bilerek yaptılar. Ancak belediyelerin hesaplarına bloke konuldu, sonrasında hesaplar kapatıldı, kapatılan hesapların içerisinde bulunan paralar hazineye aktarıldı. O halde hazineye aktarılan paralar nerede kullanıldı? Bu sorunun cevabı, bağışçılara ulaştırılmak üzere muhakkak belediyelere verilmeli. Aksi halde hazineye karşı büyük bir güven problemi yaşanacaktır..."

Yazının tamamını okumak için BURAYA tıklayın...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@