İYİ Partili Emine Edizgil'den flaş kongre açıklaması!

İYİ Parti Genel Merkezi, seçimler öncesinde kongre kararı aldı... Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil'den kongre açıklaması... Aday olacak mı?

YORUM 05.10.2022, 18:07
İYİ Partili Emine Edizgil'den flaş kongre açıklaması!

Meral Akşener'in liderliğini üstlendiği İYİ Parti, 2023 seçimleri öncesinde kurultaya gitme kararı aldı. Bununla beraber önce il ve ilçe kongreleri gerçekleştirilecek, ardından kurultayda genel başkan belirlenecek. Peki, kısa süre önce Eren Ekmen'den Eskişehir İYİ Parti İl Başkanlığı koltuğunu alan Emine Edizgil, kongrede aday olacak mı?

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar, Başkan Emine Edizgil ile görüşecek görüşlerini aldı. Emine Edizgil ne dedi?

İşte Edizgil'in, Gazeteci Anbar'a yaptığı o açıklama:

"İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başkanlığında toplanan Başkanlık Divanı, Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri dikkat çeken bir karara imza atmışlar, partinin 3’üncü olağan kurultayının yapılacağını kamuoyuna duyurmuşlardı.

Kararla beraber kurultay süreci dün itibariyle başladı. Önce il ve ilçe kongreleri yapılacak, ardından genel başkanın seçileceği kurultay gerçekleştirilecek.

*

Peki, İYİ Parti, söz konusu kararla beraber neyi amaçlıyor?

Kurultay kararını verenlerin bir de tavsiye niteliğinde aldığı şu karar, amacı açıklıyor: Genel seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyenler, teşkilatlarda boşluk olmaması için il ve ilçe kongrelerinde aday olmamalılar!

*

Söz konusu kararla beraber Eskişehir’de neler olacak, merak ediliyor.

En çok merak edilen il teşkilatında hareketlilik olup olmayacağı.

Son olarak Eren Ekmen istifa etmiş, yerine Emine Edizgil atanmıştı. Bununla beraber Edizgil, geniş çaplı bir ekip kurarak çalışmalara başlamıştı.

Peki, aynı Edizgil, kısa zaman içerisinde yapılacak olan il kongresinde aday olacak mı? Yoksa milletvekili adayı olmak isteyip kongrede aday olmamayı mı tercih edecek?

*

Bu noktada en net bilgiye ulaşmak adına Emine Edizgil ile görüştüm.

Kurultay kararını doğru bulduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Edizgil, kongre süreçlerinin partilere hareket getirdiğini ifade etti.

Şimdi, Edizgil’in ifadelerinin tümünü siz değerli okurlarımızla paylaşıyorum..."

Arif Anbar'ın yazısının tamamını okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@