Pervin Töre: Gerekirse Ankara'ya gidip çözerim!

Emek Mahallesi'nde lise bulunmuyor... Vatandaşlar mağdur ve yetkililerden çözüm bekliyor... Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'den açıklama...

YORUM 28.09.2022, 18:17 28.09.2022, 18:43
Pervin Töre: Gerekirse Ankara'ya gidip çözerim!

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar, Milli İrade Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında, Eskişehir'in en büyük mahallesindeki lise sorununu gündeme getirdi. Gazeteci Anbar, konuya ilişkin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile de görüştü. Peki, Pervin Töre ne dedi?

İşte o yazı:

"Eskişehir’in özelliklerinden bir tanesi de eğitim kenti olması; kaliteli devlet ve özel okullarıyla, üç üniversitesiyle, Açıköğretim programlarıyla ve başarılı eğitimcileriyle Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında. (Burada Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in katkısını ayrıca ifade etmek gerekir.)

Öyle ki, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın girişimleriyle, Eskişehir, 2019’da, Türk Dünyası Eğitim Başkenti olmuştu.

Avcı, bu unvanın 2019 ile sınırlı kalmayacağını, Eskişehir’in ilelebet eğitim başkenti olacağını ifade etmişti.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (EOSB) teknik lise ve İl Halk Kütüphanesi, eğitim başkentliği kapsamında yapılan yatırımlar mesela…

*

Ancak gelin görün ki, yurt çapında eğitim şehri olarak anılan, ‘Eğitim Başkenti’ gibi havalı bir unvanı bulunan Eskişehir’in en büyük mahallesi olan Emek’te, Allah için bir tek lise yok.

Tekraren söylüyorum: Emek Mahallesi, 60 bine dayanan nüfusuyla Eskişehir’in en büyük mahallesi. Daha çarpıcı bir biçimde anlatmak gerekirse; Sivrihisar, Çifteler, Seyitgazi, Alpu ve Mihalgazi’nin toplam nüfusu kadar yaşayan insan var Emek’te. Ve fakat bir tane lise yok! Emek’te yaşayan vatandaşlar bu konuda zorluk çekiyorlar. Çocuklarını çevre mahallelere göndermek durumunda kalıyorlar. Bu durum hem ekonomik anlamda hem ulaşım anlamında birtakım problemleri de beraberinde getiriyor. Emek mahallesinde yaşayan insanların ekonomik koşulları da göz önüne alındığında, veliler ne yapacaklarını şaşırmış halde yetkililerden yardım istiyor.

*

Evet, lise ve dengi eğitim kurumları için adrese dayalı okul zorunluluğu yok.

Ancak büyük ve kalabalık bölgelerde ihtiyaca göre bir veya daha fazla okul yapmak teamüller içerisinde var; hele ki Türkiye gibi sosyal bir devlette, dahası, vatandaşı yoksullukla cebelleşen bir devlette, olmaması gibi bir lüks yok.

*

Bu noktada Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile görüştüm..."

Yazının tamamını okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@