TBMM'nin en önemli maddesi neyi içeriyor?

Dezenformasyonla Mücadele Yasası TBMM Genel Kurulu'nda görüşülüyor... Peki yasa neyi içeriyor? Arif Anbar değerlendirdi...

YORUM 05.10.2022, 17:57
TBMM'nin en önemli maddesi neyi içeriyor?

Uzun süredir çokça tartışılan ve kamuoyunda 'sosyal medya yasası' olarak bilinen 'Dezenformasyonla Mücadele Yasası', TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlandı. Sosyal medya, internet haber medyası ve konvansiyonel medyayı önemli ölçüde ilgilendiren yasa çıktığında ne olacak?

Sağlı Sollu Haber Genel Yayın Yönetmeni Arif Anbar bugün Milli İrade Gazetesi'nde yayınlanan yazısında, bu konuyu ele aldı.

İşte o yazı:

"Dezenformasyonla Mücadele Yasası’ görüşmeleri TBMM Genel Kurulu’nda başladı. Yasa tasarısını hazırlayan isim oldukça tanıdık. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelen, Emirdağlı hemşerimiz, MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tarafından hazırlandı.

*

Yönter, Eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında Dezenformasyonla Mücadele Yasasına ilişkin her ne kadar “gazetecilerin içi rahat olsun, onları da rahatlatacak, onların da lehine olacak bir yasa” şeklinde bir tarif yapsa da, medya mensuplarında tedirginlik hakim.

*

Evet, dezenformasyon, yalnızca Türkiye’nin sorunu değil, dünyanın sorunu. Özellikle sosyal medyanın güçlenmesiyle beraber dezenformasyon hat safhaya ulaştı. Sanırım bu konuda mağduriyet yaşamayan kişi ve kurum neredeyse yoktur. Bu anlamda yasanın çıkış noktasını doğru buluyorum. Sosyal medya, denetim altına alınmalı, dezenformasyon neticesinde yaşanan mağduriyetler asgari düzeye indirilmeli.

*

Fakat bunu yaparken, iş, ‘avlanma’ anlayışına dönmemeli..."

Arif Anbar'ın yazısının tamamını okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@