15.04.2024, 16:23

Ahmet Ataç Çamlıca'da bile önde çıktı!

-Bir seçimi daha geride bıraktık. Ancak seçimin yankıları devam ediyor. Bundan sonra siyasi arenada neler olur?

-Seçimler artık geride kaldı. Kaybedenlerin de kazananların da önüne bakması gerekiyor. Çalışılması gereken bir beş yıl. Seçimsiz geçecek 3-4 yıl bizleri bekliyor. Bu süre içinde CHP’li belediyeler verdikleri sözleri yerine getirmeye çalışacak. AK Partililer de takipçileri olacak. Siyasi arenada değişiklikleri AK Parti’de bekliyorum. Yukardan aşağıla bir yenilenme, tazelenme ve gençleşme yaşanacak gibi gözüküyor. Heyecansız, isteksiz isimler yönetim kademelerinde yer alamayacak. Bunun yanı sıra kibirli olan halka mesafeli duran, gönüllere girmeyi bir türlü beceremeyen AK Partililerle de yollar ayrılacak gibi gözüküyor. Kısacası CHP bir değişim yaptı ve kazandı. AK Parti’de bundan sonrası için şiddetle değişime ihtiyacı var.

-CHP adayları seçimleri farklı kazandı. Burada örnek göstereceğiniz bir kişi ya da olay var mı?

-Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı örnek gösterebiliriz. 2009 yılından bu yana oylarını sürekli olarak arttırdı. Aslında Tepebaşı bölgesi “sağcı olarak” biliniyordu. Ataç’tan başka bir isim aday olsa sağ oyları kendine toplaması çok zor. Ataç, tıpkı Yılmaz Büyükerşen gibi partiler üstü bir konumda! Zaten seçim döneminde de dikkat ettiyseniz, en rahat isim Ahmet Ataç’tı. Her zaman yaptığını yaptı. Seçimlerden önce her konuşmasında öne çıkan bir başlık vardı…

-Neydi o başlık?

-Türkiye Eskişehir gibi olsun!

-Ataç’ın dileği gerçek oldu. Sanırım, seçimlerden önce kimse Ataç gibi düşünmüyordu.

-Ataç size göre başarılı. Bu başarısı nasıl açıklanmalı?

-Bence başarılı elbette! Ancak bu benimle ilgili değil! Seçimle, matematikle, seçmenle ilgili bir durum. Bakın eskiden Muttalip’te CHP’ye 5-10 tane oy çıkardı. Son seçimde sonuçlar neredeyse kafa kafaya geldi. Çamlıca denildi mi sağın kalesi olarak algılanırdı. Son seçimde Ataç, Çamlıca’yı önde bitirmiş. Çalışmasa, hizmet etmese vatandaştan bu oylar gelmez.

-Seçimlerden önce ve seçimlerden sonra özellikle Büyükşehir Belediye bürokratlarında bir değişim olacağı yönünde bir söylenti çıktı. Ancak, hiçbir değişiklik yapılmamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-Bence bu seçimlerden önce bürokrasinin moralini bozmak için çıkarılmış söylentilerdi. Belki bir çok kişi bilmiyor olabilir ama son 5 yıllık dönemlerdeki atamaları zaten Ayşe başkan kendisi yapmıştı. Bu nedenle büyük bir değişiklik olmaz. Kendi bırakanlar olabilir. Ayşe Ünlüce’de son yaptığı basın toplantısında zaten bu konuya değindi ve “Müdürlerimizle bir toplantı yaptık ve ben onlara kimsenin yerini değiştirmeyeceğimi söyledim. Hep birlikte heyecanla çalışacağız. Çünkü çok işimiz, projemiz var”

-Ayşe Ünlüce’nin basın toplantısında dikkatinizi çeken başka konu var mıydı?

-Ünlüce, her iki kişiden birinin kendisine oy verdiğini biliyor. Şu cümleler çok kıymetli: “Seçimler bitti artık bundan sonra herkes Eskişehirli, herkesin hizmetindeyiz, emrindeyiz. Projelerimizin hepsi yapılabilecek, şehrin ihtiyaçlarını karşılayan projeler. Hızlıca yapmaya başlayacağız!

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@