banner298

banner194

Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan aşı çağrısı!

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, bayram sonrası artan vakalar üzerine basın açıklaması yaptı.

COVİD-19 26.07.2021, 14:59 27.07.2021, 08:35
Eskişehir Lokantacılar Odası'ndan aşı çağrısı!

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Sektör olarak iflaslar,devirler, çok sıkıntılı günler, yaşıyoruz. Fedakarlık yapma zamanı artık aşıdan imtina eden vatandaşlarımıza düşmektedir,evlerinde kalsınlar,bizler de emeğimize, ekmeğimize ve sosyal hayatımıza sahip çıkalım. 

Bayram ertesi vaka sayılarındaki artış,sonbahar döneminin zor geçebileceğinin işaretidir. Yaşadığımız süreç sonrası vakaların artmasının ardından ekonomiyi durma noktasına getiren çok sert karantina önlemlerini yaşadık,yaklaşık 18 aylık salgın sürecinde genelgeleri ile çalışma hakkımızın durduğu uzun kapalı kalma süreçleri geçirdik. Aç kapa,aç kapa kısıtlı kapasiteler ile faaliyet göstermeye çalıştık, halen bazı sektörlerde ruhsat saatlerimize göre faaliyetlerimizi tam olarak sürdürememekteyiz. Bedellerini ekonomik ve sosyal olarak ödüyoruz, uzun bir süre daha ödemeye devam edeceğiz gibi görünüyor.18 aydır süren mücadelede gelinen nokta da artık ülkemizde aşı sorunu kalmamıştır. 

Bireysel özgürlükler ancak toplumsal kazanımlarla korunabilir. Şu anda mümkün olan tek seçenek hayatı korumak için virüsle güvenli bir şekilde bir arada yaşamak, toplumun farkındalığını ve kurallara uyumu artırmaktır. Salgının ortadan kalktığını düşünmek için çok erken. 

Bugün Toplumsal bağışıklığı yakalamak da artık bir yöntem olarak gözükmektedir,iki doz aşısını tamamlamış, virüsle temaslarında varyantı ne olursa olsun ağır bir vaka durumu gerçekleşmemesi için işletme sektöründe hizmet almak,özel davetlere katılmak ve toplu taşımaları kullanmak isteyen vatandaşlarımız 2 doz aşıyı yaptırmış olması zorunluluğu getirilmelidir. 

2 doz aşısını yaptırmaktan imtina eden vatandaşlarımız  bu haklardan men edilmeli,sektör çalışanlarının kanun değişikliği ile,aşı olana  kadar tek taraflı bir karar ile zorunlu ücretsiz izine çıkartılabilmesi uygulanmalı. 

SEKTÖR OLARAK BİZ AŞIMIZI OLDUK YA SİZ? 

Çalışma hakkımızın korunduğu, kepenkleri kapanmadığı ve işsizlik sorunlarının azaldığı, Pandemi ile yaşamayı öğrenmiş ve bunların gerçekleşebilmesi için toplum sağlığına saygı duyan vatandaşlarımız aşılanarak hayata karıştığı yeni bir dönem için her türlü öncülüğü ve desteği vermeye hazırız. 

En kıymetlilerimize ,büyüklerimize,çocuklarımıza sarılabilmemiz için,birbirimize olan saygı ve toplumsal sorumluluğumuz gereği herkesi 2 doz aşıyı yaptırmaya davet ediyoruz. 

Sektör olarak bir daha kısıtlama yaşamamak  üzere gönül rahatlığı ile hizmet vermeyi bekliyoruz,bol bereketli sağlıklı günler diliyorum." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@