banner298

banner194

Başkan Büyükerşen'den Filipinler mesajı!

Filipinler’in Ankara Büyükelçisi Maria Elena Palo Algabre ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Başkan Büyükerşen'den Filipinler mesajı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Filipinler’in Ankara Büyükelçisi Maria Elena Palo Algabre’yi makamında ağırladı. 

Ziyarete Büyükelçi Algabre’nin yanı sıra Filipinler'in Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Başkonsolosu Juan E. Dayang Jr. ve elçilik görevlileri katıldı. 

Büyükelçi Maria Elena Palo Algabre, Eskişehir’i ilk kez ziyaret ettiğini ve çok heyecanlı olduğunu söyleyerek “Eskişehir çok modern ve çok güzel bir şehir. Biraz gezme imkânım oldu. Başkan Büyükerşen’in vizyonunu takdir ediyorum. Çok dinamik, insanları sıcak özel bir şehir gördüm. İki ülke halkının daha yakın olması için kültürel ve sanatsal alanlarda işbirliği yapmak isteriz. Filipinler ile Eskişehir’in ilişkilerini geliştirmek istiyoruz. Misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda tekrar geleceğim” dedi. 

Başkan Büyükerşen de Büyükelçi Algabre’yi Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Ülkeler arasında, halklar arasında kültürel ve sanatsal bağlar çok önemli. Birçok kardeş şehrimiz var. Örneğin uzak doğuda Çin ve Güney Kore ile kardeş şehir ilişkilerimiz çok sıcak ve çok yakın. Yapacağımız kültürel ve sanatsal etkinliklerle halklarımızın daha yakın olacağını biliyor, nazik ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. 

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı ziyaret, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@