banner298

banner194

Büyükşehir Belediyesi 1 yılda üst yapıda ne yaptı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilen yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 07.01.2022, 17:32 07.01.2022, 17:40
Büyükşehir Belediyesi 1 yılda üst yapıda ne yaptı?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, görev yetki ve sorumluluk alanı içerisinde bulunan yollarda 2021 yılı içerisinde tüm ekonomik olumsuzluklara rağmen çalışmalarına devam etti.

Kent merkezinde birçok ana caddede yol çalışması yapan ekipler, trafik yoğunluğu olan kavşaklarda genişletme çalışması da yaparken, kırsalda sathi kaplama ve beton yol yapımlarıyla vatandaşların güvenli ulaşımını sağlayacak yollar yaptı.

Bu kapsamda ekipler 2021 yılında, kent merkezinde 5.840 ton aşınma, 1815 ton roadmix, ilçe kırsalında 39.260 ton asfalt bakım onarım yama malzemesi kullandı. Kent merkezinde araç trafiğinin yoğun olduğu Tepebaşı-Batıkent Kavşağı, Sazova Fuar Kavşağı ve Yunus Emre Caddesi ile Sivrihisar-1 Caddesi kesişiminde bulunan 3 adet kavşakta genişletme ve düzenleme çalışması yapılarak trafik akışını kolaylaştırıldı. Ali Rıza Efendi, Ziya Gökalp, Sakintepe, Kartopu ve Gülizar Caddeleri başta olmak üzere birçok cadde ve bulvarda 46.024 metrekare yol yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca yayalara yönelik olarak 28.810 metrekare desenli asfalt yaya yolu, kaldırım çalışması da tamamlandı. Çeşitli nedenlerle tahrip olan kaldırım ve bordürlerin tamirine yönelik ise 8.800 metrekare alana kilit taş döşenirken, 38.313 adet bordür kullanıldı.

Kent merkezinde tramvay yolu ve mevcut yolların imar planı kapsamında genişletilmesi için yıkım ruhsatı alınan 39 binanın İmar ve Şehircilik Dairesi,Emlak ve İstimlak Dairesi, Kentsel Dönüşüm Dairesi ile koordineli olarak yıkımının yapıldığını belirten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi yetkilileri yapılan çalışmalar hakkında “2021 yılında hem kent merkezi hem de ilçe kırsalında mahalle yollarının altyapısına yönelik olarak 2408 adet çeşitli çap ve ebatta beton boru kullanıldı.İlçe mahalle yolları için de altyapı onarım çalışmaları kapsamında 74.000 metrekare kilitli parke taşını ilçe belediyelerimize temin ettik. Belediyemizin görev yetki ve sorumluluk alanında bulunan mahalle yollarının bakım ve altyapı çalışması için 351.600 ton agrega kullanılmak üzere temin edilmiş ve 70 kilometre altyapı çalışması tamamlandı.

'İlçe kırsalında yaklaşık 70 kilometre birinci ve ikinci kat asfalt sathi kaplama çalışması yaptık'

İlçe kırsalında uygulamaya başladığımız beton yol çalışmalarına yönelik ise geçtiğimiz yıl birinci etabımız olan Gökçekuyu-Kayı-Yazılıkaya Mahallelerini bağlayan  12 kilometrelik yolu tamamladık. Bu yıl ise Örencik-Şükranlı-Sarıcailyas-Çukurca-Yazılıkaya Mahallelerini birbirine bağlayan ikinci etabımızı tamamlamayı planlıyoruz” açıklamalarında bulundular.

2022 yılında da vatandaşların güvenli ulaşımını ve trafiği rahatlatacak çalışmalarını sağlayacaklarını ifade eden yetkililer, yol çalışmaları olan bölgelerde hız kurallarına ve trafik işaretlerine dikkat edilmesi konusundaki uyarılarını da yinelediler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@