Büyükşehir'den flaş TEKSAN açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, TEKSAN Sanayi Sitesi ile ilgili gazetelerde yayımlanan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 15.07.2023, 11:29 15.07.2023, 11:31
Büyükşehir'den flaş TEKSAN açıklaması

ESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“13/07/2023 tarihinde bazı gazetelerde TEKSAN Sanayi Sitesi’nin altyapı eksikliğinden kaynaklı su baskınlarının yaşandığına dair haberler çıkmıştır. Tamamen gerçek dışı kişisel düşünce ve görüşe dayalı yapılan haber ile ilgili olarak gerek Eskişehirli hemşehrilerimizi, gerek TEKSAN Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren esnaflarımızı aydınlatma zaruriyeti doğmuştur. 

ESKİ Genel Müdürlüğü’nün TEKSAN Sanayi Sitesi’nde ani ve aşırı yağışlardan kaynaklanan su taşkınlarında en çok etkilenen 1., 2., 3., 6., 10. cadde, Selami Vardar Bulvarı, Kayseri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Kırşehir caddelerinde  ve diğer sokaklarında  yağmur suyu ile ilgili herhangi bir altyapı eksikliği bulunmamaktadır. Bölgede yeterli miktarda yağmur suyu ızgarası ve kanaleti bulunmakta olup, yağmur suyu hatlarının ve ızgaraların temizliği de periyodik olarak yapılmaktadır.

TEKSAN Sanayi Sitesi’nde ani su baskınlarından kaynaklı taşkınların yaşanmasının nedeni: Şiddetli ve kuvvetli yağışlarda, ilimiz Odunpazarı ilçesi sınırlarında bulunan 71 Evler, 75. Yıl, Sultandere, Gülpınar Mahalleleri’ni de kapsayan havzadaki yerleşim alanlarının dışında kalan bölgelerden, yağmur sularının dere yatakları ve eğimli yüzeylerden sanayi bölgesine taşınmasından kaynaklanmaktadır.

Bölgede yaşanan su baskınlarının önüne geçmek amacıyla gerekli altyapı çalışmaları Büyükşehir Belediyemizce yerine getirilmiştir. Yerleşim alanlarının dışında kalan havzalardan kontrolsüz gelen yağmur suları bölgedeki esnaf ve vatandaşlarımıza maddi ve manevi zarar verdiği gibi ESKİ Genel Müdürlüğünce yapılan altyapı tesislerine de olağanüstü zarar vermektedir.

Tekrar belirtmek isteriz ki bölgede yaşanan su baskınları bazı gazetelerde konu edildiği gibi ESKİ Genel Müdürlüğü’nün alt yapı eksikliğinden kaynaklanmamaktadır.

Şiddetli ve kuvvetli yağışlarda havzadaki yerleşim alanları dışına kalan oldukça büyük bir alanı kapsayan yüzey sularının dere yataklarında toplanıp sanayi bölgesine doğru akışa geçmesinin engellenmesi için, bu konuda uzman kuruluş olan DSİ ile 14/10/2021 ve 08/06/2023 tarihlerinde gerekli yazışmalar yapılmış olup Eskişehir Valiliği’ne de bu konuda bilgi verilmiştir.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@