Büyükşehir'in Projeleri MARUF23'te Katılımcılar İle Buluştu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, iki yılda bir uluslararası düzeyde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal kent forumu Marmara Urban Forum’a (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF23) katılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirilen başarılı şehircilik projelerini yerli ve yabancı katılımcılarla paylaştı. BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİ MARUF23’TE KATILIMCILARLA PAYLAŞILDI

ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 23.10.2023, 18:32 24.10.2023, 10:04
Büyükşehir'in Projeleri MARUF23'te Katılımcılar İle Buluştu

Marmara Belediyeler Birliğinin (MBB) küresel meseleler ile yerel ihtiyaç ve öncelikleri bir arada değerlendirerek birlikte çözüm arayışına girme çabasını ortaya koyma amacıyla düzenlediği Marmara Urban Forum’un (Marmara Uluslararası Kent Forumu-MARUF23) üçüncüsü 45 ülkeden 380 konuşmacı ve 5 bin katılımcı ile İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Eskişehir Şehirler Misyonu Projesi

Ufuk Avrupa Programı kapsamında, "İklim Nötr ve Akıllı Şehirler Misyonu (kısaca Şehirler Misyonu)" çerçevesinde, 2030 yılına kadar 100 Avrupa şehrinin iklim nötrlüğe ulaşması için çevreci ve sürdürülebilir politikaların benimsenmesi ve izlenmesi amacıyla araştırma ve yenilik faaliyetleri destekleniyor. Bu misyon kapsamında, ana teması “Dayanıklılık ve Ötesi / Resilience and Beyond” olan Marmara Uluslararası Kent Forumu’nda (MARUF23) TÜBİTAK’ın koordinasyonu ile organize edilen ve Avrupa’dan yerel yönetimlerin de bulunduğu oturumda, “Eskişehir’in Şehirler Misyonu” ile ilgili projeleri ve çalışmalarıyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunum yapılarak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunuldu.

Panelde Eskişehir ile birlikte İspanya’dan València, Fransa’dan Marsilya, Romanya’dan Cluj-Napoca, Yunanistan’dan  Midilli ve Türkiye’den Konya şehirleri de Şehirler Misyonu ile ilgili projeleri ve çalışmaları hakkında sunum yaptılar.

Doğal Afet Riskinin Minimizasyonu Projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’ndan Dr. Vural Yıldırım yaptığı sunumda, Şehirler Misyonu’nu destekleyici projeler olan Doğal Afet Riskinin Minimizasyonu Projesi (Porsuk Çayı Rehabilitasyon Projesi), Eskişehir Hafif Raylı Ulaşım Sistemi Projesi (Tramvay Projesi - Estram), Tematik Parklar (Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı ve Kentpark), Entegre Katı Atık Dönüşüm ve Enerji Üretim Tesisi ile içerisinde yer alan sera, iklim ve ulaşım planları (SECAP, SUMP ve Ulaşım Master Planı), farkındalık artırma faaliyetleri ve uluslararası ağ üyelikleri hakkında bilgiler verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@