banner298

banner194

Han'a ıhlamur ağaçları geliyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projelerine devam ediyor. Belediye, kırsalda yaşayan vatandaşlar için 25 dekarlık alana ıhlamur ağaçları dikti.

ESKİŞEHİR HAN BELEDİYESİ 20.04.2021, 23:32 20.04.2021, 23:45
Han'a ıhlamur ağaçları geliyor

Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir kırsalında hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de örnek olmaya devam ediyor. Ekonomik yönden zor günlerden geçen üreticiler Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile nefes alıyor. Üreticiyi klasik tarım dışında alternatif ürünlerden daha fazla gelir etme etmesini sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, son olarak Han ilçesinde belediye'ye ait 100 dekarlık kullanılmayan alanın 25 dekarına ıhlamur ağaçları diktirdi. Tarımsal açıdan kullanılamayacak durumda olan arazileri alternatif tarım ile değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükerşen, üreticilerin ıhlamurdan da büyük gelirler elde edebileceğini belirtti. Başkan Büyükerşen, “Zaten zor günler geçiren üreticimizi pandemi şartları da çok olumsuz etkiledi. Büyükşehir Belediyesi olarak kırsal kalkınma projelerimiz ile üreticimize can suyu olma derdindeyiz. Bu sebeple ilçe belediyelerimiz ile imzaladığımız protokollerle belediyeye ait arazilerde üretim yapılmasının önünü açtık. Han Belediye Başkanımız Erdal Şanlı ile birlikte Han ilçemizde daha önce lavanta konusunda önemli çalışmalar yaptık. Şimdi de belediyemize ait tarım yapmaya uygun olmayan 100 dekarlık alanın 25 dekarında iyileştirme çalışmalarını tamamlayarak buraya ıhlamur ağaçlarımızı diktik. Ekonomik getirisi fazla olan ıhlamurun, önümüzdeki yıllarda bölgede yaşayan hemşehrilerimiz için önemli bir gelir kaynağı yaratacağına inanıyorum” dedi. 

Başkan Büyükerşen’e kırsal kalkınma projeleri için teşekkür eden Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise “Sayın Hocamızın destekleri ile üreticilerimizin yüzünü güldürecek adımlar atıyoruz. Daha önce lavanta konusunda gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmaları, ekonomik olarak büyük getirisi olan ıhlamur konusunda da hayata geçirmekte kararlıyız. Faydaları saymakla bitmeyen ıhlamurun, kozmetik sanayisinde de kullanıldığını biliyoruz. O sebeple Han’ın geleceği için ıhlamuru çok kıymetli bir ürün olarak görüyorum” dedi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@