43. Geleneksel Mihalıççıklılar Günü ve Kiraz Festivali başlıyor!

Mihalıççık Belediyesi tarafından düzenlenen 43. Geleneksel Mihalıççıklılar Günü ve Kiraz Festivali 9 Temmuz’da gerçekleştirilecek. İşte festival programı…

ESKİŞEHİR MİHALIÇÇIK BELEDİYESİ 07.07.2023, 11:44 08.07.2023, 11:43
43. Geleneksel Mihalıççıklılar Günü ve Kiraz Festivali başlıyor!

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Mihalıççıklılar Günü ve Kiraz Festivali’nin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor.

ESKİŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ ARAÇ KALDIRILACAK

Eskişehir Mihalıççık Belediyesi tarafından 9 Temmuz 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek ve birbirinden farklı programlara sahne olacak festival için Eskişehir Atatürk Lisesi yanından 9 Temmuz Pazar günü saat 08.30’da araç kaldırılacak. Dönüş için ise festival alanı olan Mihalıççık Kalburcu Orman Parkı’ndan saat 17.30'da kalkan araç Eskişehir’e, Atatürk Lisesi güzergahına hareket edecek.

Ayrıca; Mihalıççık ilçesi içerisinden festival alanı olan Kalburcu Orman Parkı'na ring seferleri düzenlenecek. Araçlar 9.00 ve 10.30 saatleri arasında Mihalıççık Belediyesi önünden festival alanına kalkacak. 18.00 ve 19.30'da festival alanından Mihalıççık Belediyesi önüne dönüş gerçekleştirilecek.

Mihalıççık’ın kültürel özelliklerinin sergileneceği ve dünyanın en özel kirazlarının görücüye çıkacağı festivale ilişkin konuşan Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, şu ifadelere yer verdi:

Haydar Çorum

HALKI DAVET ETTİ

“Bu önemli festivali her yıl geliştirerek devam ettiriyor; tanıtım, davet ve program ayrıntıları ile ilgili Kaymakamlık, İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla istişarelerimizi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın, sevdikleriyle gönüllerince bir festival geçirmeleri ve Mihalıççık Kirazı’nın tanıtılması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Öte yandan, festival alanı olan Kalburcu mesire yerinin konuklarımızın rahat edeceği bir şekilde düzenleme çalışmalarımız sürüyor. Festivalde sevilen ulusal ve yerel sanatçılarımız da bizlerle olacak. En güzel kiraz yarışması ve değişik yarışmalar ise festivalimize renk katacak. Tüm Eskişehir halkını ve yurdun dört bir yanındaki vatandaşlarımızı Mihalıççık’ta gerçekleştirilecek olan festivalimize bekliyoruz.”

İŞTE 9 TEMMUZ FESTİVAL PROGRAMI:

- Minik Mustafa konseri: 10.45

- Emel Taşçıoğlu konseri: 12.30

- Veli Karan konseri 13.30

- Doğukan Ali İnceöz ve Zekeriya Dikmen konseri: 14.40

- Mehmet Öztürk ve Tamer Tiryakioğlu konseri: 15.20

- Mustafa Taş konseri: 16.00

- Caner Başar konseri: 17.00

- Açılış programı, protokol konuşmaları, ödül töreni, gün boyu sürecek olan çeşitli etkinlikler ve En Güzel Kiraz Yarışması

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@