25.03.2024, 11:33

ESKİŞEHİR NEFESİNİ TUTTU!

Ali Baş yazdı...

Bir hafta sonra Eskişehir’in yeni belediye başkanları belirlenmiş olacak. Gözler, daha çok büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunda!

Politikayla ilgilenenlerin dilinde hep aynı cümle:

-Kim kazanacak!

Herkesin sorduğu ama yanıtını bilmediği bir soru! Herkesin gönlünden geçen bir yanıt var! Ama işte kimse emin olamıyor…

AK Parti adayı Nebi Hatipoğlu ve CHP adayı Ayşe Ünlüce başarıyla kampanyalarını yürüttüler. Boy boy posterlerini açtılar, tanıtım toplantıları yaptılar. Ziyaretlerde bulundular…

Vatandaşla öpüştüler, kucaklaştılar, konuştular, dertleştiler ve şikayet ettiler.

Artık söz sırası vatandaşa geldi…

Seçim yasakları da başladı. Artık anket yayınlayıp, yorumda bulunulmayacak. Ama işte sosyal medyayı tut tutabilirsen! Yasak falan dinlediği yok!

Eskişehirlilerin son anketlerde gördüğü bir gerçek var. Yarış başa baş gidiyor. Bilinen gerçek şu ki,  kararsızlar, İYİ Parti, Zafer Partisi ve Yeniden Refah Partisi’nin alacağı oylar seçimin galibini belirleyecek…

Hatipoğlu ve Ünlüce arasında nefes nefese bir yarış var. Yarışmayanlar ise “nefesini tuttu” bekliyor…

AHMET ATAÇ’IN REKORU!

Ahmet Ataç, 6. Kez Tepebaşı belediye başkanlığı için seçime giriyor. 4’ünü kazandı 1’ini kaybetti…

Merkez ilçe belediye başkanlığı söz konusu oldu mu sanırım Ataç bir rekora gidiyor.

Şirintepe’de bulunan Yunus Emre Spor salonunda yapılan tanıtım toplantısında vatandaşlara hitap eden Ataç, Tepebaşı ilçesinin nereden nereye geldiğini şu cümlelerle özetliyordu:

-Tepebaşı’nda spor sahası diye bir şey yoktu. Market değil iri bakkal yoktu. Bakın, Batıkent’te Murat Kent’in olduğu alanlarda kamyon kasasının içinde bakkal vardı. Oradan alışveriş yapılıyordu. Bunu Tepebaşılı olanlar çok iyi bilir!

…/…

Gerçek şu ki Ataç ile birlikte Tepebaşı çağ atladı!

KURT’UN BAŞARISI YÜZDE 78

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, tanıtım toplantısını en sona bırakan adaydı…

Kurt, toplantıda geçmiş dönemin de kısa bir değerlendirmesini yaptı ve projelerin yüzde 78’ini yaptıklarını dile getirdi. Bu aynı zamanda Kurt’un başarı oranıdır. Türkiye ortalamasından da oldukça yüksektir. Projelerin detayları medyada detaylı olarak yer aldı! Kurt’u ben geçen seçime göre daha özgüvenli buldum. Kafasında “Biz bu seçimi kazandık” cümlesi oluşmuş. Tanıtım toplantısında yüksek politikaya da el attı. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da satır aralarında eleştirilerini yöneltti. Kurt’un “enflasyona rağmen, genelgelere rağmen, Odunpazarı’na yatırım yapacağız” açıklaması bence bir meydan okumadır.

MECLİS ÜYELERİM OLMADAN ASLA!

AK Parti’nin Odunpazarı Belediye başkan adayı Özkan Alp, son bir haftadır ziyaretlerinin tümünü belediye meclis üyeleriyle birlikte gerçekleştiriyor. Son bir haftadır yaptığı ziyaretlerde bir de dikkat çeken ayrıntı var…

Kireç, Sümer, Gültepe, Sarısungur, Aşağı ve Yukarı Çağlan, Vişnelik mahallelerini ziyaret etti. Son seçimde bu mahallelerden CHP’ye yüksek oranda oy çıkmıştı

Alp’in son ziyaretleri CHP’nin kalbine doğru yapılmış anlaşılan!

BU SEÇİMDE AKLIMDA KALAN!

-Yapamazlar dediğim olaylar aklımda kalıyor…

Zafer Partisi buna örnektir. Miting yapabileceğini sanmamıştım. Yanıldığımı gördüm! AK Parti, CHP ve Zafer Partisi Eskişehir’de miting yaptı. Sonuçları kimse bilemez ama Oğuz Beki, bu miting ile Eskişehir siyasetinde bundan sonra daha aktif olacağını gösterdi. Sanırım Genel Başkan Ümit Özdağ’da Eskişehir’deki ilgiden oldukça memnun kaldı.  Zafer Partisi henüz İstanbul’da miting yapmadı. Mitingler ölçü olmaz! Ancak miting yapabilmek önemli bir ölçüdür!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@