Bozkırın incisi Sivrihisar parlamaya devam ediyor

Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi, son dönemlerde turist akınına uğrayarak Anadolu'nun en gözde destinasyonlarından biri haline geldi.

ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR BELEDİYESİ 06.11.2023, 11:20 06.11.2023, 11:24
Bozkırın incisi Sivrihisar parlamaya devam ediyor

Nasreddin Hoca Kültür Evi, Sivrihisar Kilim Müzesi, Kurtuluş Müzesi Zaimağa Konağı ve Ermeni Kilisesi gibi önemli turistik noktaları barındıran Sivrihisar, tarih ve kültür tutkunları için adeta bir cennet. Her birinin ayrı değer taşıdığı bu mekanlar, ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ilçenin turizm potansiyelini sürdürülebilir kılmak için çalışmalarına devam ediyor. Yüzügüllü, yaptığı açıklamada "Sivrihisar'ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması, burayı eşsiz kılıyor. İlçemizin her köşesi buram buram tarih kokuyor. Bu güzellikleri dünyaya tanıtarak, ilçemizi uluslararası arenada tanınan bir turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. Sivrihisar Ulu Camimizin UNESCO Dünya Mirası listesine girmesi ile önemli bir başarı elde ettik. İnsanlar seyahat rotalarını artık Sivrihisar’a çeviriyorlar. Güzel kentimizin ziyaretçi akınına uğramasından dolayı mutluyuz." dedi.

Sivrihisar, tarih, kültür ve doğa severler için eşsiz bir destinasyon olmanın yanı sıra, geleneksel lezzetleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor. Yöresel mutfağın en güzel örneklerini sunan restoranlar, misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@