Sivrihisar Kilim Müzesi TÜBİTAK yarışmasında!

TÜBİTAK projesinde Eskişehir’i temsil eden Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi, Sivrihisar Kilim Müzesi Örneği ile Türkiye Şampiyonası finallerine katılacak...

ESKİŞEHİR SİVRİHİSAR BELEDİYESİ 19.05.2022, 11:02 20.05.2022, 17:33
Sivrihisar Kilim Müzesi TÜBİTAK yarışmasında!

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler arası araştırma projelerinde Eskişehir’i temsil eden Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi, Türkiye’nin ilk ve Tek Uygulamalı Sivrihisar Kilim Müzesi Örneği ile Türkiye Şampiyonası finallerine gitme hakkı kazandı.

Şampiyon liseliler, il yarışmalarında elde ettikleri derece ile Bursa’da yapılan Bölge Şampiyonasında da birinci olurlarken, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finallerinde boy gösterecekler. Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak El Sanatlarımız projesi kapsamında, Türkiye’nin İlk ve Tek Uygulamalı Kilim Müzesi Örneği projesi ile yarışmaya katılan öğrenciler, Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü makamında ziyaret ettiler. 

Başkan Hamid Yüzügüllü konuya ilişkin yaptığı konuşmada, “Bizim değerlerimiz çok önemli. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel miraslarımızı gelecek nesillere aktarabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Pırıl pırıl gençlerimizin de bunlara sahip çıkması bizleri çok mutlu ediyor. Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi öğrencilerimizde değerimize sahip çıkıp araştırma yaparak önemli derece elde ettiler. Türkiye Şampiyonasında da birincilik alacaklarına inanıyorum ve başarılar diliyorum” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@