Dündar Ünlü: Goygoyculuk ve popülizm yaparak büyütmeye gerek yok!

Odunpazarı tarihi bölgede bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi trafiğe kapatılmıştı. AK Parti'li Dündar Ünlü konuya ilişkin Sağlı Sollu Haber’e konuştu.

ESKİŞEHİR 20.10.2022, 16:24 20.10.2022, 16:48
Dündar Ünlü: Goygoyculuk ve popülizm yaparak büyütmeye gerek yok!

Sağlı Sollu Haber - ÖZEL

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan tarihi bölgede Kemal Zeytinoğlu Caddesi ve caddeye bağlantılı sokaklar UKOME kararıyla araç trafiğine kapatılmıştı.

AK Parti önceki dönem Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, konuya ilişkin görüşlerini Sağlı Sollu Haber’e aktardı.

Başkan Ünlü açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

'KARARI DOĞRU BULUYORUM'

“Şöyle bir bakın etrafınıza, bütün turistik bölgeler yayaların rahat hareket edebilmeleri için trafiğe kapatılmıştır. Bu sayede toz, duman, akaryakıt kokusu ve gürültü olmaz. Trafik kazaları gerçekleşmez, insanlar güvenli ve huzurlu bir ortamda zaman geçirir. Aynı zamanda bu kararı o bölgeyi korumak anlamında da doğru buluyorum.

'HER ŞEYİ AYAĞIMIZIN ALTINA İSTİYORUZ'

Biz toplum olarak her şeyi ayağımızın altında istiyoruz. Gitmek istediğimiz neresi varsa araçla dibine yanaşalım istiyoruz. Bu anlayışın doğru olmadığını düşünüyorum.

'ESNAF İÇİN GEÇİCİ BİR DURUM'

Karara esnaf açısından bakarsak, her esnaf olmasa da bazı esnaflar durumdan şikayetçi. Ancak bu geçici bir durum. Onlar da kısa zamanda alışacaklar, buna eminim. Ve bakın iddia ediyorum, yakın zamanda işleri açılacak. Bunun sonucunda da iyi ki trafiğe kapatıldı diyecekler.

'GOYGOYCULUK VE POPÜLİZM DE BİR YERE KADAR'

Şimdi yok ambulans giremedi diyorlar, yok şu diyorlar, yok dubalar diyorlar… Bu popülizm ve goygoyculuk bize kaybettirir. Bu popülizm ve goygoyculuk yüzünden geleceğimizi tehlikeye atıyoruz. Bunu yapmamalıyız. Aklı selim ve geniş perspektiften bakmalıyız. Dar kalıplardan çıkmalıyız. Ve bakın bunu sırf Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ya da Odunpazarı Belediyesi yaptı diye muhalefet etmeye gerek yok, kim yapmışsa yapmış, doğru kararsa doğru denebilmeli. Dediğim gibi; bu kararı öyle goygoyculuk yaparak popülizm yaparak büyütmeye gerek yok. Goygoyculuk ve popülizm de bir yere kadar."

- Odunpazarı esnafının ticaret anlayışı şaşırtıyor! Okumak için BURAYA tıklayın.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@