ESKİ'de skandal

Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ESKİ) uygulamaları vatandaşı isyan ettiriyor. Haber verilmeden sökülen saatler aylar sonra geri geldiğinde vatandaş büyük bir borç ile karşı karşıya kalıp ne yapacağını şaşırıyor!

ESKİŞEHİR 29.04.2024, 19:13 29.04.2024, 19:14
ESKİ'de skandal

İŞTE ADIM ADIM SKANDAL İŞLEMLER

- Haber bile verilmeden 'arızalı' denilerek su saatleriniz sökülüp götürülüyor.

-Sökülen saatiniz 2-3 ay kadar sonra getirip takılıyor, ve size 'tamir ettik' diyerek bir belge bırakılıyor.

-Tabi bu arada 'kullanım farkı' adı altında binlerce lirayı bulan olağandışı bir bedel size yükleniyor. Bu bedeli ödemeden suyu tekrar kullanamıyorsunuz!

-ESKİ'nin ilgili birimini aradığınızda 2024 yılı bedeli yazdığını söylüyor sonra da "Hayır, o 2023 yılı eksi bakiyede kullanım" deniliyor.

ESKİ'YE SORUYORUZ:

1- 1 yıl boyunca karta hiç yükleme yapmadan su nasıl kullanılabilir?

2- Kartta kredi bitince en fazla 5 ton su kullanma hakkı veren ESKİ nasıl oluyor da aylar boyunca borçlu karta su yükleyebiliyor?

3- Zira saat arızalı ise borç yazmaz, arıza yoksa 5 tondan fazla kredi kullandırmaz ve 5 tondan fazla da borçlandırmaz. Ama buradaki örnekte neredeyse 191 metreküp ekside ve buna rağmen sayacın söküldüğü tarihte su kesilmemiş!

4- Ancak araştırmalarımız sonunda öğreniyoruz ki 2023'ten beri hiç yükleme yok dedikleri kartta ve doğal olarak sayaçta onlarca yükleme var. Tüm bu gerçeklere rağmen nasıl oluyor da ESKİ, hiç kullanılmadığı halde tonlarca su kullanılmış diyerek vatandaşı borçlandırıyor, o borcu ödemeyen vatandaşı da susuz bırakiyor? Yetkililer bu konudaik şüpheleri giderecek bir açıklama yapmayı uygun görürler mi?

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@