Eskişehir'de Anadolu Fest çıkmazı! Festival yapılacak mı?

Eskişehir Valiliği 15 gün süreyle her türlü etkinliği yasakladı... Eskişehir'de Anadolu Fest düzenlenebilecek mi? İşte ayrıntılar...

ESKİŞEHİR 09.05.2022, 18:05 09.05.2022, 19:09
Eskişehir'de Anadolu Fest çıkmazı! Festival yapılacak mı?

12-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Anadolu Fest’in detaylarıyla ilgili bilgi verilmek üzere Mola Tesislerinde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantının düzenlendiği saatlerde Eskişehir Valiliği'nden yapılan flaş açıklamayla beraber her türlü etkinliğin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Anadolu Fest'in yürütücüsü Orfe Organizasyon Sorumlusu Serdar Can, Valilik tarafından yapılan açıklamayı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Serdar Can açıklamasında, şu ifadelere yer verdi: 

'İNSANLARIN FESTİVALE OLAN İLGİSİ ÇOK FAZLA'

"Etkinliğimiz 4 günden oluşan bir müzik festivali. İnsanların gündüz saat 17.00 ile akşam müzik yasağının hemen öncesinde 00.00’a 10 kala biteceği bir etkinlik. Biletli bir organizasyon. Günlük 5 sanatçı arkadaşımız sahne alacak. Teoman, Can Bonomo, Haluk Levent, Levent Yüksel, Emre Aydın, Hayko Cepkin, Gazapizm, Yeni Türkü var. Günlük minimum 13-14 bin kişinin katılacağını ön gördüğümüz bir organizasyon. Zaten şu anda 10 bine yakın bir bilet satışı söz konusu. Bu bizim ön gördüğümüzün üzerinde bir ilgiyle de karşılanan bir festival haline geldi. Kombine ve günlük bilet olmak üzere 2 kategoride bilet var. Bilet fiyatları 350 lirayla başlattığımız biletleme modeliyle devam ediyor. Günlük biletler de şuan için 150 lira. Sektör itibariyle pandemiden kaynaklı en fazla etkilenen sektör olduğumuz için bu yıl insanların ilgisi de çok fazla var.

200'ÜN ÜZERİNDE ÖZEL GÜVENLİK GÖREV YAPACAK

Valiliğin aldığı karar sonrasında şaşkınız. Bizim için şu an kötü bir an. Bunun gerekçesinin ne olduğunu ne biz biliyoruz, ne de öğrenebiliyoruz gibi bir tablo var. Bu kadar kötü bir süreci atlatmaya çalışan bir sektörün, bu tarz bir şeyle sekteye uğraması ciddi bir istihdamın da önüne geçmiş oluyor. Kamu düzenini 19 Mayıs etkinlikleri ihlal etmiyor ya da bozmuyor da bizim birbirinden kıymetli sanatçıların ve tercihen bilet alıp para verip bizi tercih eden insanların da bozacağını düşünmüyorum. Asayişin korunması zaten bizim organizasyon tarafıyla ilgili birincil sorumluluğumuz. 200’ün üzerinde özel güvenliğin görev aldığı bir organizasyonda 13-14 bin bilinçli genç, müzikseverin kamu düzenini bozacağını düşünmüyorum ben.

'HUKUKU ÇİĞNEMEDEN HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ'

Bakın arkanızda sahne kuruldu. Burada emek veren insanlar var. Bütün sanatçıların aylar öncesinden programlarına dahil edildi bu etkinlik. Organizasyon tarafının çok ciddi bir harcaması var. Biz de doğal olarak bu noktada hukuku çiğnemeyecek düzeyde hakkımızı arayacağız. Biz bu işi yapmakla ilgili çok ciddi efor sarf ettik. Bu tarihler içerisinde uygun görülmüyorsa ertelenebilir, bilet alanlara mağduriyet yaşatmayacağız.”

- Valilikten Eskişehir için flaş yasak kararı! Okumak için linke tıklayın: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/valilikten-eskisehir-icin-flas-yasak-karari-h7989.html

Anadolu Fest'ten Eskişehirspor'a destek! Okumak için linke tıklayın: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehirspor/anadolu-fest-ten-eskisehirspor-a-destek-h7995.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@