Nabi Avcı: Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmak yasak değil!

Eskişehir'de Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmanın yasak olduğu iddia edilmişti... AK Partili Nabi Avcı'dan flaş açıklama geldi... İşte haber...

ESKİŞEHİR 30.05.2022, 16:42 31.05.2022, 22:04
Nabi Avcı: Dede Korkut Parkı'nda yoga yapmak yasak değil!

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nabi Avcı Dede Korkut Parkı'nda yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

'HERKES YOGA YAPABİLİR'

"Siyasi kimliğimle değil Türk Dünyası Vakfı mütevelli heyeti başkanı olarak konuşuyorum. Dede Korkut Parkı’nın diğer parklardan farkı, duvarsız açık bir park. Burası gerçekten Eskişehir’in en özgür parkı. Ulaşım, mekan ve etkinlikler bakımından sınırlama yok. Herkes istediği zaman spor yapabilir, dinlenebilir, rahatsız etmeyecek şekilde müzik dinleyebilir, yoga yapabilir, doğumgünü partisi yapabilir. Herhangi bir yasak olmadı olmayacak. Dolayısıyla sosyal medyada sistematik bir dezenformasyona karşı size açıklama yapıyorum. Burada bireysel olarak değil kurumsal olarak da faaliyetler gerçekleştirilebilir. İster kamu, ister STK, ister ticari kurumlar organize çalışma yapmak istediklerinde bazı kurallara uyması gerekiyor. Bize bilgi vermek ya da izin almak durumundalar.

'KURUMSAL ETKİNLİKLERDE İZİN GEREKLİ'

Hergün sabah ve akşam müzik eşliğinde antrenör nezaretinde plates ve aerobik, paten yapılıyor burada Spor İl Müdürlüğünün nezaretinde. Ayrıca bireysel paten yapanlara da kimse mani olmuyor. Burada isteyen istediği saatlerde yoga yapabilir. Koşmak, bisiklete binmek… Ayrıca sokak oyunları ve çocuk şenlikleri de düzenleniyor burada. Ancak kurumsal olarak bir organizasyon yapmak istiyorsanız, örneğin 300 kişilik, örneğin 50 kişi piknik yapmak istiyorsanız bir izin gerekli, biz bunu valiliğe bildirmek durumundayız.

'BU YASAKLAR DEDE KORKUT YA DA MİLLET BAHÇESİ'NİN YASAĞI DEĞİL'

Eskişehir’de vatandaşlar neden burada yoga yapmak isyorlar? Çünkü Büyükşehir’in parklarında yoga yapmak yasak. Başka şeyler de yasak. Piknik, kabuklu yemiş yemek, bisikletle girmek yasak, evcil hayvan gezdirmek yasak, kamp sandalyesi kullanmak yasak, çim üzerine örtü sermek yasak. Çim üzerine örtü sermek yasak ne demek? Bu yogacıları ilgilendiriyor. Mat kullanılır yogada yere serilir. Yani Büyükşehir'in parklarında yoga yapmak yasak. Herhalde oralarda da artık izin verilecek. Yani bu yasaklar Dede Korkut ve Millet Bahçesi’nin değil, oraların yasağıydı. Bu vesileyle diğer parklarda da yasağın kaldırılmasını ümit ediyorum.

'PLANLI BİR HAZIRLIKLA ÇEKİM YAPILMIŞ'

CİMER’e şikayet gelmiş bu konuyla ilgili. CİMER Valiliğe göndermiş. Valilik de bize gönderdi. Sadece o gün burada çalışan bir arkadaşımız CİMER’e şikayet var şeklinde bilgisi olduğu için bir şey söylemiş. Tamamen yanlış anlaşılma. Anladığım kadarıyla bir planlı hazırlıkla çekim yapılmış orada. Dezenformasyon dediğim bu. Bu bir hayra da vesile oldu. İnşallah Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklarda da insanlar yoga yapabilecekler, kamp sandalyelerini kullanabilecekler, piknik yapabilecekler. Eğer olmazsa yine Dede Korkut Parkı ile Millet Bahçesi’nde açık bu etkinlikler. Eğer Büyükşehir yasak kararlarını kaldırırsa bize da rahatlık olur, bu parklar da rahatlar, çünkü bu parklara ilgi çok fazla."

Dede Korkut Parkı'nda yogalı protesto! Okumak için linke tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/protesto/dede-korkut-parki-nda-yogali-protesto-h8419.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@