Oğuzhan Özen duyurdu: BAKSAN'ın altyapı sorunu çözülecek!

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen yaptığı açıklamada, Baksan’ın altyapı sorununun çözüleceğini duyurdu… İşte detay…

ESKİŞEHİR 30.11.2021, 23:08 01.12.2021, 22:24
Oğuzhan Özen duyurdu: BAKSAN'ın altyapı sorunu çözülecek!

Eskişehir’de 1 Ocak 2022’de uygulanacak yüzde 20’lik su zammı tartışmalarıyla geçen ESKİ Genel Kurulu’nda, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bugün toplanan ESKİ Genel Kurulu...

AK Partili Genel Kurul üyelerinin eleştirilerine tek tek yanıt veren Özen ilk olarak suda kayıp kaçak eleştirilerini yanıtladı.

Oğuzhan Özen, şunları söyledi: “Eskişehir, kayıp kaçak oranında Türkiye’deki iller arasında ilk beşin içerisinde. Uluslararası platformlarda, dünyada yüzde 10’a erişen tek ülke Danimarka’dır. Ülkemize baktığımızda ise bu oran yüzde 45’ler düzeyindedir.”

ILICA BARAJI İŞE YARIYOR

Ilıca Barajı’ndan su getirilememesi eleştirisine de yanıt veren Genel Müdür Özen, “Ilıca Baraj Gölü tamamlanmıştır. Fakat o dönemde malzeme alımının kabul edilmemesi nedeniyle maalesef alım bugüne kalmıştır. O zamanın maliyetleriyle şimdinin maliyetleri göz önüne alındığında malzeme alımı uygun görülmemektedir. Öte yandan, şu anda oradaki su boşa durmuyor. Porsuk’un debisi yetersiz olduğunda Ilıca Barajı devreye giriyor, oradaki suyu Ilıca deresinden veriyoruz. Yani suyu kullanıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKERŞEN TALİMAT VERECEK, BAKSAN'DA SORUN ÇÖZÜLECEK

İlçe merkezi ile Baksan’ın altyapı sorununun çözümüne ilişkin ise müjde veren Oğuzhan Özen, “2022’de önceliğimiz, ilçe merkezlerinin kanalizasyon arıtma sistemleri üzerine olacaktır. Yine şehir merkezinde ciddi yağmur suyu problemi yaşayan mahallelerin altyapı çalışmalarına öncelik vereceğiz. Baksan’ın tamamını kapsayan altyapı ihalesine de Yılmaz Büyükerşen’in talimatıyla çıkacağız” dedi. 

Yılmaz Büyükerşen'in zam talebi olmadı! Detay için tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/yilmaz-buyukersen-in-zam-talebi-olmadi-h4789.html

ESKİ Genel Kurulu'nda söz alan diğer üyeler şu konuşmaları yaptı:

Kazım Kurt: “Bütçeler öngörüye dayanır. Ama 2022 yılı için bir öngörü yapabilmek neredeyse imkansızdır, ekonomi allak bullak olmuştur. ESKİ yetkililerine Allah kolaylık versin.”

Orhan Durmuş: “Çifteler Sakaryabaşı’ndan su getirme projesi devam ediyor. Planlama ihalesi yapıldı. Yer teslimi de yapıldı. Yani orada hiçbir şey yapılmadı algısı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı doğru bir algı değil, kınıyoruz.”

Murat Özcan: “Sakaryabaşı’ndan su getirme projesi Eskişehir’in en büyük yatırım projesi olacaktır. Orada hummalı bir çalışma içerisindeyiz.”

Mustafa Birsen: “Su kayıp kaçakları ve atık su arıtma tesislerinin yapımı konusunda yönetimin eksikleri olduğunu düşünüyoruz.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@