Yılmaz Büyükerşen'in zam talebi olmadı!

ESKİ Genel Kurulu’na, 2022 yılında uygulanacak su zammı tartışmaları damga vurdu. CHP’li Mustafa Önder, Yılmaz Büyükerşen’in zam talebinin olmadığını savundu.

ESKİŞEHİR 30.11.2021, 22:38 01.12.2021, 22:24
Yılmaz Büyükerşen'in zam talebi olmadı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 26 Kasım’da "2021 yılı içinde toplu ulaşım, içme ve kullanma suyuna zam yapmayacağız" şeklinde açıklama yapmıştı.

Bu açıklamanın ardından AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Büyükerşen’in algı yönetimi yaptığını, belediyenin suya yüzde 36 zam istediğini ancak AK Partililerin müdahalesiyle suya zammın yüzde 20 olarak belirlendiğini iddia etmişti.

Bugün toplanan ESKİ Genel Kurulunda, yapılan su zammı tartışmaları zaman zaman genel kurul üyeleri arasında gerginliğe neden oldu.

Başkan Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olarak katılamadığı ve Aydın Ünlüce’nin vekaleten yönettiği ESKİ Genel Kurulu’nda, CHP’li üye Mustafa Önder su zammının görüşüldüğü komisyonda neler konuşulduğunu aktardı.

OĞUZHAN ÖZEN: VATANDAŞ İÇİN BİZ BU ORAN İLE İDARE ETMEK ZORUNDAYIZ

Mustafa Önder, şu ifadelere yer verdi: "ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, komisyonda resmi enflasyon oranına göre yüzde 20 zam istedi. Bu noktada Yılmaz Hoca bu talebi bilmekle beraber, Hoca’nın böyle bir zam talebi olmamıştır. Ben ise Mustafa Önder olarak günümüz ekonomisinde gerçekçi enflasyon oranını göz önünde bulundurarak su zammının daha fazla olması gerektiğini savundum. Cezalar, harçlar, vergilere bakarak gerçek enflasyon aşağı yukarı yüzde 36. Ben de daha fazla bir zammın daha uygun olacağını söyledim komisyonda.  Ancak ESKİ idaresi yüzde 20’de diretti. ESKİ idaresi, kar amacı gütmeden kendinden fedakarlık ederek ve “birde halka biz yük olamayız” diyerek resmi enflasyon oranında bir zammı uygun buldu. Oğuzhan Bey ‘vatandaş için biz bu oran ile idare etmek zorundayız’ dedi. Şunu da söyleyeyim. Komisyonda ne Nuray Akçasoy, ne de İbrahim Arslan fikir beyan etti. Hedefi saptırıp ‘tüm CHP’li komisyon üyeleri yüzde 36 zam istedi’ diye ithamda bulunmak hiç hoş değil. Şimdi kalkıp da bunu ‘CHP’li üyeler yüzde 36 zam istedi AKP’li üyeler sayesinde yüzde 20’ye indi’ demek doğru değil. Yani medyaya beyan veren arkadaş (Pınar Turhanoğlu Gücüyener) doğruyu bildiği halde iftira mı atıyor acaba? Bu konu siyasi ikbal uğruna farklı yöne çekilip anlatılmamalı.” 

Oğuzhan Özen duyurdu: BAKSAN'ın altyapı sorunu çözülecek! Detay için tıkla: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/oguzhan-ozen-duyurdu-baksan-in-altyapi-sorunu-cozulecek-h4790.html

‘ZAMMIN 2022’DE UYGULANMASINA BİZ VESİLE OLDUK’

Önder’e karşılık veren AK Partili Orhan Durmuş ise şu ifadeleri kullandı: “Komisyon, su zammının 26 Aralık 2021’de uygulanmasını istedi. Bizim talebimiz 1 Ocak 2022 itibari ile zammın uygulanmasıydı ve buna biz vesile olduk. Ama Yılmaz Büyükerşen ‘2021 yılı içerisinde suya zam yapmayacağız’ diyerek bunu kendine devşirdi. Bu durum uzlaşma kültürüne zarar vermiştir. Bizim iyi niyetli uzlaşma gayretimiz sabote edilmiştir.”

'ENFLASYON SEBEPTİR, ZAM İSE SONUÇTUR'

CHP’li İbrahim Arslan ise “Yılmaz Büyükerşen’in açıklamasından niye rahatsızlık duyuyorsunuz” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Büyükerşen, 2021 yılı sonuna kadar belediyenin dayanacak gücünün kalmamasına rağmen yıl sonuna kadar hem ulaşımda hem suda zam yapılmayacağını duyurmuştur. Burada eleştirilecek nokta nedir? Bakın arkadaşlar, enflasyon sebeptir, zam ise sonuçtur. Ülke adeta yangın yerine döndü. Keşke zam yapmak zorunda kalmasaydık, keşke meclisimizde bu zammın neden yapıldığı tartışılsaydı.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@