Doğa harikası Gürleyik

Eskişehir ilinin Mihalıççık ilçesindeki Gürleyik köyünün muhteşem şelalesine nasıl gidilir?

GEZİ 12.04.2021, 17:06
Doğa harikası Gürleyik

Eskişehir gezilecek yerler listemizdeki Gürleyik Şelalesi görsel açıdan en güzel yerlerden biri. Peki Gürleyik Şelalesi nerede? Gürleyik Şelalesi'ne nasıl gidilir ve Gürleyik Şelalesi giriş ücreti ne kadar gibi sorularınızın hepsi haberinizde.

GÜRLEYİK ŞELALESİ NEREDE?

Eskişehir ilimizin Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyünde yer alan Gürleyik Şelalesi tam bir doğa harikası. Eskişehir'e 118 kilometre uzaklıktaki Gürleyik Şelalesi, Mihalıççık ilçe merkezine 27 km, Ankara'ya 177 km, İstanbul’a ise 327 km uzaklıkta.

GÜRLEYİK ŞELALESİ HAKKINDA

Gürleyik Şelalesi bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Gürleyik Çağından doğan Gürleyik Şelalesi çevresinde piknik alanı, kamp alanı bulunmaktadır. Gürleyik Şelalesi yüzme ve doğa yürüyüşü gibi aktiviteler için uygundur. Gürleyik Şelalesinin 3 km uzağında çok bilinmeyen doğa harikası bir güzelliğe sahip olan ve Gürleyik Çayı üzerinde bulunan Subaşı Şelalesi bulunmaktadır. 

NASIL GİDİLİR?

Gürleyik Şelalesi'ne özel aracınızla gidecekseniz Ankara- Beypazarı- Nallıhan yolunu takip ederek Nallıhan Kuş Cennetinin geçtikten sonra Yunus Emre Türbesi yolundan dönmeniz gerekir. 30 km sonra Gürleyik Köyüne ulaşacaksınız. Gürleyik Şelalesi'ne toplu taşıma ile gitmek isterseniz de Mihalıççık ilçe merkezinden kalkan arabalar ile Gürleyik Köyüne ulaşıp buradan yürüyerek gidebilirsiniz. 

GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Gürleyik Şelalesi'ne araçla girmek 5 TL, kişi başı giriş ücreti ise 2 TL'dir. Eğer kamp alanında çadır kurup kamp yapmak isterseniz de 10 TL.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@