Bakan Fatih Dönmez Eskişehir'de toryum sahasında!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir'de toryum gibi değerli madenlerin çıkarılacağını duyurmuştu... Enerji Bakanı Fatih Dönmez Eskişehir'e gelerek detayları aktardı.

GÜNDEM 01.07.2022, 17:03 01.07.2022, 17:27
Bakan Fatih Dönmez Eskişehir'de toryum sahasında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanEskişehir'in Beylikova ilçesinde dünyanın Çin'nden sonra ikinci en büyük nadir elementler rezervinin keşfediliğini açıklamış ve maden çıkarma işlemleri için çalışmaların başlatıldığını kaydetmişti.

Eskişehir'e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu müjdenin detaylarını verdi.

Eskişehir ziyaretinde AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın karşıladığı Bakan Dönmez, ETİMADEN Beylikova Florit Barit ve Nadir Toprak Elementleri İşletme Müdürlüğü’ne gitti. Burada konuşan Dönmez, “2011’de başlayan çalışmalarımızda toplam 6 yıl içerisinde 125 bin 193 metre sondaj yapıldı. 59 bin 121 numune toplandı sahadan. Bunların analizleri yapıldı ve analizler sonucunda da 694 milyon ton nadir toprak elementi keşfi gerçekleştirilmiş oldu. Bu keşifle dünyanın en büyük ikinci rezerv sahası oldu” dedi. 

Bakan Fatih Dönmez açıklamasının detayında, şunları kaydetti:

“Bu hafta başında cumhurbaşkanımız Kabine Toplantısı sonrası Millete Sesleniş Programı’nda bu keşfi açıklamıştı. Bu sahadaki çalışmalarımız çok öncesine kadar gidiyor ama en somut çalışmalar, ETİMADEN’e geçtikten sonra 2011’de başlıyor. Burada toplam 6 yıl içerisinde 125 bin 193 metre sondaj yapıldı. 59 bin 121 numune toplandı sahadan. Bunların analizleri yapıldı ve analizler sonucunda da 694 milyon ton nadir toprak elementi keşfi gerçekleştirilmiş oldu. Bu keşifle dünyanın en büyük ikinci rezerv sahası oldu. En büyük saha Çin’deki bir sahada 800 milyon tonluk bir rezerve sahip. Türkiye’de Eskişehir Beylikova’da da 694 milyon tonluk bir rezervimiz söz konusu."

- Eskişehir'de Toryum çıkarılacak! Okumak için linke tıklayın: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir-de-toryum-cikarilacak-makale,101.html 

Cumhurbaşkanı resmen açıkladı: Eskişehir'de toryum çıkarılacak! Okumak için linke tıklayın: https://www.saglisolluhaber.com/gundem/cumhurbaskani-resmen-acikladi-eskisehir-de-toryum-cikarilacak-h8960.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@