banner298

banner194

Celalettin Kesikbaş rest çekti: Hasan Polatkan'ı vermeyeceğiz!

Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı meselesi Oda'lara da sıçradı… Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş rest çekti... İşte detaylar…

GÜNDEM 06.04.2022, 01:04 07.04.2022, 17:35
Celalettin Kesikbaş rest çekti: Hasan Polatkan'ı vermeyeceğiz!

ÖZEL HABER

Zarar eden Zafer Havalimanı'nı canlandırmak için Hasan Polatkan Havalimanı'nın uçuşlara kapatılmasına karar verilmişti.

Kamuoyundan gelen yüksek baskıyla beraber AK Parti kurmayları devreye girmiş, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüşmüş ve sorunun çözüldüğü duyurulmuştu. 

Ancak Sağlı Sollu Haber, sorunun çözülmediğini ortaya çıkarmış, Eskişehir'e uçuş yapan üç firmadan ikisinin tamamen Eskişehir'den çekildiğini, kalan tek firmanın da Eskişehir uçuşlarını bir hayli azaltırken Zafer Havalimanı uçuşlarını gözle görünür şekilde arttırdığını, yine Eskişehir uçuşlarını Zafer Havalimanı uçuşlarına göre yüksek fiyatlı tuttuğunu ve sonunda da son kalan şirketin de Eskişehir’den çekildiğini okurlarına aktarmıştı.

Öte yandan Sağlı Sollu Haber, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nın, Hasan Polatkan Havalimanı ile Zafer Havalimanı’nı anket yöntemiyle kıyasladığını ortaya çıkarmış, AK Parti’nin anketten çıkan sonuca göre hamle yapacağını okurlarına duyurmuştu.

CELALETTİN KESİKBAŞ DEVREYE GİRDİ

Tüm bunlar yaşanırken, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın sürece dahil olduğu bilgisine ulaşıldı.

Başkan Kesikbaş’ın Hasan Polatkan Havalimanı lehine açıklamaları üzerine Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç’ın ESO'ya gönderdiği resmi yazıdaki şu ifadeler dikkat çekti: “Kütahya Havalimanı ile ilgili beyanatlarınızı üzülerek takip ettik. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı olarak, ilinizin çıkarları için çaba göstermenizi anlayışla karşılar, hatta komşunuz ve dostunuz olarak da destekleriz. Ancak argümanınızı ilinizin kazancı olarak gördüğümüz havaalanının, ‘kapısına kilit vurulsun’ olarak kurgulamanızı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu durum etik olmadığı gibi, daha önce de yüz yüze görüştüğümüz dostluk ve komşuluk ilişkileri ile tezattır. Şehrimiz ile dostluk ilkeleri doğrultusunda, daha sonrası düşünce ve beyanatlarınızda bu durumu göz önünde bulundurmanızı bekler, hayırlar dileriz.”

BAŞKAN KESİKBAŞ’TAN TARİHİ CEVAP

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmet Özotraç'ın bu ifadeleri sonrasında Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’tan tarihi bir cevap geldi. Başkan Kesikbaş resmi olarak gönderdiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“İmzanızla birlikte 29.03.2022 tarihinde gönderdiğiniz yazınızın tarafıma ulaştığını, öncelikle belirtmek isterim.

Sizin de belirttiğiniz ve bildiğiniz üzere şehrimizde son günlerde Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılacağına yönelik atılan adımlar bizleri derinden üzmüş ve bir kamuoyunun oluşmasını sağlamıştır.

Eskişehir’de doğmuş, bu şehirde üreten, Eskişehir Sanayi Odası’nın yönetici ve üyesi olarak öznesi Eskişehir olan her mesele hem kişisel hem de kurumsal kimliğimiz açısından bizleri etkilemekte ve sessiz kalmamamıza neden olmaktadır. Yaşadığımız şehrin somut, ekonomik, ticari kazanımlarına sahip çıkmak taktir edersiniz ki bizlerin en büyük görevleri başında gelmektedir.

Burada bir yanlış anlaşılmanın ve yanlış algılamanın önüne geçmek isteriz. Bizce her şehrin bir havaalanı olabilir ve şartları ölçüsünde işletilmelidir. Bu son derece doğal ve çağdaş bir yaklaşımdır. Ancak birinin yaşaması için diğerinin feda edilmesi ise açıklaması zor bir durumdur.

Bunu somut bir örnekle ortaya koyacak olursak Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü verilerine göre, Eskişehir Havalimanı 2021 yılında iç hatlarda 1351, dış hatlarda 97 bin 636 üzere toplam 98 bin 987 yolcu, Kütahya Zafer Havalimanı ise iç hatlarda 18 bin 620, dış hatlarda 4 bin 316 olmak üzere toplam 22 bin 936 yolcu ağırlamıştır.  Rakamlar, Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanının özellikle yurtdışı ulaşımındaki önemini ve ne kadar aktif bir havalimanı olduğunu ortaya koymaktadır. Diğer yandan Zafer Havaalanı bizim bir değerimizdir.

Bildiğiniz üzere şehrimizde Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik gibi komşu şehirlerimizde doğmuş ama bir şekilde yolu yurt dışına düşmüş birçok insanımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımız Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılması durumunda Belçika, Almanya, Balkanlar başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden gelirken büyük bir mağduriyet yaşayacaklardır. Düşüncemiz bu mağduriyetin oluşmaması yönündedir.

Diğer taraftan Eskişehir, Türk Havacılığının merkezi ve ülkemiz havacılığın başlangıç noktalarından biridir. Hasan Polatkan Havalimanı sadece bir havalimanı değil, Eskişehir Teknik Üniversitesi'ne bünyesinde ülkemizin sivil havacılığına pilot, teknisyen ve kule görevlisi kısaca havacılık personelinin yetiştirilmesinde önemli bir eğitim merkezidir.

Tüm bunlarla birlikte bir kez daha belirtmek isteriz ki Zafer Havaalanı nasıl kıymetli bir değerse Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı da öylesine müstesna bir yerdir. Tüm düşüncemiz bizim olan bu yatırımların, uygun bir planlama ile kimsenin mağdur olamadan varlığının sürdürmesidir.

Bu vesile ile dostluk ve komşuluk ilişkilerimizin sonsuza dek sürmesi, yeni iş birliği ve projelerde bir araya gelmelerimizin çoğalması en büyük isteğimizdir.”

Hasan Polatkan Havalimanı ile ilgili şok iddialar: https://www.saglisolluhaber.com/eskisehir/hasan-polatkan-havalimani-ile-ilgili-sok-iddialar-h7301.html

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@