Eskişehir'de gazeteciler seçimini yaptı

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, yapılan kongre sonucunda güven tazeleyerek bir kez daha başkan seçildi.

GÜNDEM 19.06.2021, 12:24 20.06.2021, 13:51
Eskişehir'de gazeteciler seçimini yaptı

Eskişehir En Otel Karaca'da yapılan kongrede güven tazeleyerek tekrar başkan seçilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: "Anadolu basını bitiyor. Türkiye'de en zor görevi şu an bizler yapıyoruz. Zor şartlarda çalışılmasına rağmen hiç bir biçimde bize destek paketi açıklanmadı. Gazeteler ve televizyonların bir kısmı kapandı. İnternet haber portalları için yasa çıkarılmaması doğru bir şey değil. Yasanın bir an önce çıkması gerekir. Türkiye de en çok mağdur olan kişiler ise basın çalışanları. Bir çok arkadaşımız asgari ücret alamıyor, bin lirayla geçinmek zorunda kalıyor; gazete ve televizyon sahiplerinden çok çalışanlara bir paket açıklanarak destek verilmeli, basın bağımsız olmalı, hangimiz açık açık yazabiliyoruz, hangimiz hür yazabiliyoruz." 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca konuşma yapıyor... 

PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU 

Kongreye katılan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise konuşmasında, "zor koşullarda çalışıyorsunuz. Daha özgür, demokrasi içinde görev yapacağınıza inanıyorum. Parlamenter sistemi tesis ederek daha güzel bir geleceği birlikte inşa edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

'ÖRTÜLEN PİSLİKLER KAMUNUN ZARARINADIR' 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de konuşmasında, şu ifadelere yer verdi: "Medya-siyaset-ticaret-mafta ilişkileri gündemde. Üstünün örtülmeye çalışılan pislikler kamunun zararınadır. Asıl gazetecilik bu pisliklerin kamuoyuna ifşasıdır. Biz bu işi bir yere kadar yapabiliriz. Ama sonrasında görev Cumhuriyet Savcılarınındır. Türkiye'nin önünü açacak olan özgür basındır." 

Kongre sonrası oluşan yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor: 

 - Yılmaz Karaca (Başkan) 

 - Bülent Özyazıcı 

 - Muharrem Esen 

 - Hakkı Sağlam 

 - Kemal Atlan 

 - Seda Uçar Kale 

 - Hakan Türktan

DENETLEME KURULU 

 - Ali Akyüz 

 - Çağlar Özyazıcı 

 - Nazım Aydın

FEDERASYON DELEGELERİ 

 - Muharrem Esen 

 - Hakkı Sağlam 

 - Ali ihsan Sarıçoban 

 - Nurgül Öztekin

ONUR KURULU 

 - Erdoğan Kahya 

 - Orhan Çelikel 

 - Suat Topateş 

 - Kemal Yılmazer 

 - İbrahim Yüksel 

 - Yaşar Abacı 

 - İlhan Yalçın 

 - Mustafa Yıldırım 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@