Karadeniz gazı karaya ulaştırılmaya başladı

Karadeniz doğal gazı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filyos'taki törende yaktığı meşale ile karaya ulaştırılmaya başladı...

GÜNDEM 20.04.2023, 22:42 20.04.2023, 22:54
Karadeniz gazı karaya ulaştırılmaya başladı

Yerli doğal gaz, kara ulaştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos’taki törende meşaleyi yaktı, Karadeniz gazı devreye alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuştu. 

Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

GÜNDE 40 MİLYON METRE KÜP DOĞAL GAZ

"Yaklaşık 10 bin personelin ve 50 geminin geceli gündüzlü çalışmasıyla ortaya çıkan bu başarının gururu milletimizin tamamına aittir. Sakarya Sahası'ndan ilk etapta günde 10 milyon metreküp, açacağımız yeni kuyularla birlikte ilerleyen süreçte günde 40 milyon metre küp gaz çıkartacağız. Filyos ve Zonguldak önemli enerji, teknoloji üssü haline geliyor.

Ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum.

BİR YIL BOYUNCA 25 METRE KÜP DOĞALGAZ ÜCRETSİZ OLACAK

Birini müjdemizi açıklıyorum; vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğal gazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak su ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir. Bu aynı zamanda önümüzün yaz olduğunu dikkate alırsak pek çok hanenin doğal gaz faturası ödemeyeceği anlamına geliyor.

'KONUTLARDA BİR YIL BOYUNCA ÜCRET ALMAYACAĞIZ'

İkinci müjdemiz, Türkiye'nin tamamındaki konutlarda doğal gaz tüketiminden bir ay ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğal gaz tüketiminin tamamını bir ay ücretsiz yapıyoruz. Bu müjdemizinde hepimize hayırlı olmasını diliyorum."

AK Partili Ayşen Gürcan merakla beklenen müjdeyi açıkladı! - Okumak için BURAYA tıklayın...

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@