banner298

banner194

Memur ve emekliye zam ne zaman yapılacak?

Memur ve emekli maaşına yapılacak zam ne zaman, ayın kaçında açıklanacak? Memur ve emekli maaş zammı için gözler enflasyon verilerinde...

GÜNDEM 01.01.2022, 16:50 01.01.2022, 17:13
Memur ve emekliye zam ne zaman yapılacak?

Memur zammı 2022 için geri sayım devam ediyor. Memur maaş zammı için gözler enflasyon oranı ve farkına çevrilirdi.  Memur ve emekli maaşına yapılacak zam enflasyon farkıyla ortaya çıkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi, dul ve yetimi de asgari ücrette olduğu gibi yüzde 50 zam bekliyor

5 aylık enflasyon, toplu sözleşmede belirtilen yüzde 3’lük oranı geçtiği için şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 7.47’lik enflasyon farkı oluşmuş durumda. Net zam oranı ise 3 Ocak'ta açıklanacak enflasyon verileriyle ortaya konulacak.

Memurlar fiyat artışı sebebiyle ek zam talebinde bulunmuştu. Memur ve memur emeklilerine yapılacak ek zammın ise 15 Ocak'a kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

Ek zam talebi için Çalışma ve sosyal Güvelik Bakanlığı'ndan asgari ücret sonrası işaret edilmişti. Olumlu sinyal de gelmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Kamu çalışanlarına bu yıl ek zam da yapılacak. Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında mutabakat sağlandı" demişti.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@