banner298

banner194

Yeni yılda EYT'de son durum ne?

EYT'de (Emeklilikte yaşa takılanlar) son durum gündemde: EYT nedir, kimler yararlanacak, kısa zamanda çıkacak mı?

GÜNDEM 01.01.2022, 16:55 01.01.2022, 17:13
Yeni yılda EYT'de son durum ne?

EYT'de son dakika haberleri... Ekonomiyle ilgili çalışmalar devam ederken milyonlar tarafından takip ediliyor. Emeklilikte yaşa takılanlar emeklilikte prim gün sayısını tamamlamış ancak yaş nedeniyle emekli olamayanlar için kullanılan EYT sigorta başlangıcı 1999 öncesi olanları kapsıyor. 

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacının oluştuğu belirtilerek "Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

EYT NEDİR? 

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı.

Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Ali 2 yıl önce
2023 seçimi yaklaşıncaya kadar,aynen devâm.Ankete göre,bi şeyler yapmak zorunda kalırsalar işte o zaman bi kıpırdanma olur.O vakte kadar da,eyt mağduru olup emekli olmaktalar.Bugün olmazsa yarın.Gün geçtikçe mağdur sayısı azalmaktadır.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@