11.03.2024, 13:04

Hamid Yüzügüllü kendini gösteremedi, Ahmet Sivri aranmaya başladı!

Sezai Şen yazdı...

Hamid Yüzügüllü…

Sivrihisar denince, ülke genelinde ve hatta dünya çapında tanınmaya başlanan bir ilçe ile birlikte onun ismi gelir akla hemen.

10 yıl içinde Sivrihisar'da yaşanan dönüşüm, ilçede elde edilen gelişim hepimizin dikkatini çekti ve bunda en büyük pay da Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nündü.

Öyle ki ilçe bu dönemde dizi çekimi olsun, festivaller yoluyla olsun iç turizmin gözde destinasyonlarından birisi haline geldi. İlçe tanındıkça Belediye Başkanı Yüzügüllü'nün de ünü yayılmaya başladı.

Ahmet Sivri…

Eskişehirli bir iş insanı. Aynı zamanda AK Parti’de Tepebaşı İlçe Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği yapmış bir isim.

Aylar öncesinden Tepebaşı Belediye Başkan Adaylığı için çalışmalara aday adayı olarak başladı. Bir aday gibi çalıştı adeta. Tüm Tepebaşı'nı, kahvehanelerini, camilerini gezdi; bir kere bitirdi, ikinci tura başladı. Sivri tüm bunları yaparken bir gözü AK Parti Genel Merkezi'nin kimi aday göstereceğinde idi. Anketlerde önde çıkıyordu. AK Parti tabanında belediye başkan adayı olarak beklenen isimdi. Kendisi de inanılmaz bir heyecan, aşk ve şevk ile çalışıyordu. Aday gösterildiği takdirde seçimi kazanacağından emindi!

AK Parti, 27 Ocak 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumhur İttifakı adaylarının açıklandığı toplantıda, Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olarak Hamid Yüzügüllü'nün ismini açıkladı.

CHP'nin Tepebaşı'nda çok güçlü bir ismi vardı; Ahmet Ataç. 1999-2004 yılları arasında belediye başkanı olduğu yeri, 2004'te Tacettin Saroğlu'na karşı kaybetmiş, ancak 2009'da tekrar kazanmış ve o gün bugündür de tüm seçimleri farklı bir şekilde kazanarak yoluna devam eden bir isimdi.

Hemşerisi Hamid Yüzügüllü'nün aday olarak gösterilmesi Ahmet Ataç'ın yüzünde bir tebessüme sebep oldu. Neden tebessüm ettiğini, sahadan gelen anket sonuçları zaten ortaya koyuyor.

Hamid Yüzügüllü'nün Odunpazarı'ndan aday gösterilmesi ihtimali de vardı. Oradan aday gösterilmesi durumunda elbette şansı çok yüksek olacaktı. Ne var ki AK Parti onu, Tepebaşı adayı yaptı, kendileri de buna itiraz etmedi!

Hamid Yüzügüllü ve ekibi o gün bugündür bir seçim çalışması yürütüyor ama oldukça sönük. En başta kendilerinin seçimi kazanacaklarına dair inançları yok. AK Partililer, Cumhur İttifakı partililer bu durumun farkında ve sürekli olarak bu durumdan şikayetçiler.

Şimdi bir yanda, bölgede çok sevilen, bölgeyi baştan sona avcunun içi gibi bilen, henüz aday adayı iken bölgeyi bir kere dolaşan, camilerinden kahvehanelerine gezen, aday gösterildiği takdirde Ahmet Ataç'a karşı seçimi alacağına dair büyük bir özgüvene sahip olan bir Ahmet Sivri vardı ki aday yapılmadı; diğer yanda ise Sivrihisar'da parlayan yıldızını söndürmek için Tepabaşı'na aday gösterildiği zaman buna itiraz etmeyip adaylığı kabul eden, ancak Ahmet Sivri'nin ortaya koyabileceği seçim çalışmasının yarısını bile şu ana kadar gerçekleştirememiş, seçimi kazanabileceğine dair bir inancı bulunmayan bir Hamid Yüzügüllü var!

Ne yazık ki Tepebaşı'nda manzara böyle. Hamid Yüzügüllü anketlerde Ahmet Ataç'ın çok gerilerinde kalıyor. Birçok AK Partili ve parti tabanı, Yüzügüllü ve ekibinin performansından memnun değil. Aslında Yüzügüllü konuşunca çok güzel konuşuyor, oldukça cazip örnekler veriyor, karşılaştırmalar yapıyor. Ama gelin görün ki bu sıra dışı konuşmalar ve örnekler bölge insanını ikna etmeye yetmiyor. Yüzügüllü seçimi kazanabilecek oy oranlarından hayli uzaklarda görünüyor.

Bu nedenle de başta partililer olmak üzere hemen herkes "Ahmet Sivri aday gösterilseydi şimdi bölgedeki seçim havası çok daha farklı olur, Ahmet Ataç ile aradaki fark da olmayabilirdi" yorumlarını yapıyorlar. Haksız da sayılmazlar hani!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@