Sinerji Hareketi Derneği'nden kültür ziyafeti!

Sinerji Hareketi Derneği kültür ve sanat hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

KÜLTÜR SANAT 23.07.2023, 23:42
Sinerji Hareketi Derneği'nden kültür ziyafeti!

Açılış ve takdim konuşmasını Sinerji Hareketi Derneği'nin Başkanı Soner Çam’ın yaptığı program Salih Özden’in özgeçmişinin okunması ile başladı.

Katılımcıların ilgiyle dinlediği konferansta konuşmacı Salih Özden, Türk şiirinin kısa bir tarihçesini anlattıktan sonra Kadı Burhaneddin’den, Nâbî’den, Kaygusuz Abdal’dan, Dadaloğlu’ndan, Namık Kemal’den, Ziya Paşa’dan, Mehmet Âkif Ersoy’dan, Ahmet Haşim’den, Nazım Hikmet’ten, Necip Fazıl Kısakürek’ten, Arif Nihat Asya’dan, Abdürrahim Karakoç’tan ve daha birçok şairden örnek şiirler okudu. Özellikle Türk şiirinin zirvesi olarak kabul ettiği Fuzûlî, Yunus Emre, Karacaoğlan ve Yahya Kemal Beyatlı’nın günümüzde hâlâ aşılamayan şairler olduğunu ifade etti.

Program İsmail Gül’ün Eskişehirli şairler Muharrem Kubat ve İbrahim Sağır için yazdığı şiirlerin okunması ve plaket töreni ile sona erdi.

Beğeni ile izlenen programa üniversite camiasından ve sanat dünyasından birçok kişinin katılması dikkat çekerken Sinerji Hareketi Derneği Başkanı Soner Çam, önümüzdeki günlerde ülkemizde tanınmış birçok değerli bilim ve sanat adamını davet ederek kültür ve sanat faaliyetlerini sürdüreceklerini açıkladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@