29.05.2021, 15:48

‘Memleket’ mi, yoksa koltuk sevdası mı?

Muharrem İnce, bir süredir devam eden parti kurma çalışmalarını tamamladı ve Memleket Partisi'nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdi. İnce böylece gençlik kollarından itibaren görev aldığı ve Cumhurbaşkanı adayı da olduğu CHP'de gerçekleştiremediği genel başkanlık hedefini bir şekilde yaşama geçirdi. 

Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı Adaylığı sırasında çok kullandığı şu sözleri hatırlatmakta fayda var. 

Muharrem İnce, CHP için;

‘Öğretmen Muharrem’i milletvekili yaptı’

‘Grup başkanvekili yaptı’

ve sonunda

Cumhurbaşkanı Adayı yaptı’

cümlelerini diline pelesenk etmişti.

Sevdasının CHP ve ATATÜRK SEVDASI olduğunu belirtmişti.

Kitleleri arkasından sürüklemişti. Bütün insanlar gerçekten başarılı bulmuştu. Sözlerine inandı ve kendisinin arkasına düştü. Mesela avukatları seçim gecesi YSK’ya davet etmişti. Hazır olun, sizlere ihtiyacım olabilir, bunun için avukatlık cübbelerinizi arabalarınızın bagajına koymanızı rica ediyorum demişti.  Bütün meslektaşlarımız gibi bende inanarak cübbemi arabada hazır etmiştim.

Sonrasında ne oldu?

Büyük bir hayal kırıklığı.

Geceye sahip çıkmamakla başlayan süreç sonrasında örgütlerin kendisini desteklemediği ve yalnız kaldığını belirttiği cümleler ile devam etti. Çünkü seçim gecesinde uyuyakalan Sayın İnce, bir süre sonra bu güzellik uykusundan uyandı. Ve gördü ki; hiçbir sıfatı kalmamıştı.

Kendisinin değimi ile Zekiye - Şerif İnce çiftinin çocukları olarak Yalova’nın Elmalık köyünde doğan bir kişi olarak kalakaldı. Bu şekilde partisinde yani CHP’de çalışmaya devam edebilirdi. Yine kent kent dolaşabilirdi. Ama düşünmeden kırıp döktüğü bütün kişilerle yol yürümeyeceğini, KISACASI GENEL BAŞKAN VEYA MİLLETVEKİLİ olamayacağını anladı.

Bunun üzerine seçimle gelemediği GENEL BAŞKAN koltuğuna, kendisinin oluşturduğu yapay bir koltukla oturuverdi. Onun da adı Memleket PARTİSİ oldu.

Resmen uzanamadığı ciğere mundar dedi ve kendisini MİLLETVEKİLİ, GRUP BAŞKANVEKİLİ VE CUMHURBAŞKANI ADAYI yapan partiye oy kaybettirmek uğruna savaşa girdi. Yanındaki kişileri de savaşa attı. Yanında götürdüğü ya da sürüklediği kişilerin tamamı yine yukarıda saydığım gibi belki de göremeyeceği mevkileri yine bu partiyle gördü. Ama tarih tekerrürden ibarettir. Bu ülke Emine Ülker Tarhan’ı, Mustafa Sarıgül’ü gördü. Şu anda nerede olduklarını da biliyoruz.

Onun için, kusura bakmayın,

Biz buna resmen MEMLEKET SEVDASI DEĞİL, KOLTUK SEVDASI diyoruz.

-----     -----     -----     -----     -----

ÜLKE YANGIN YERİ, BİZİMKİLER BEYLİKOVA PEŞİNDE!!

Eskişehir’imizin güzide CHP örgütü, Beylikova ilçe örgütünü haftalardır bir türlü görevden alamadı.

- İlçe yöneticilerini topluca istifa ettirdiler, İLÇE YÖNETİMİNİ DÜŞÜREMEDİLER!

- 2020 yılında toplantı yapmadınız diye bahaneler uydurup görevden almaya çalıştılar, olmadı!

- WhatsApp üzerinden ilçenin görevden alındığına dair kağıt gönderdiler; ancak onu da bir türlü PTT’den çıkartamadılar!

- Yöneticiler, birkaç defa ilçeye geliyoruz; malum kağıdı elden teslim edip anahtarları alacağız dediler, gelemediler!

- Genel Merkeze şikayet edip, ilçe başkanlarını fırçalatmaya çalıştılar; ilçe başkanları dik durdu, orada da istediklerine ulaşamadılar!

- En son DÜN itibariyle Beylikova İlçe Başkanını, Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın danışmanı/yardımcısı Duran Kum’a aratıp; “Sayın Oğuz Kaan Salıcı, sizin istifa etmenizi istiyor” dedirttiler, Beylikova Başkanının “İSTİFA ETMEYECEĞİM” cevabını alınca, DONAKALDILAR!

Dünden beri Eskişehir CHP İL Binası ışıklarının açık olduğu ve yöneticilerin çalışmalarını devam ettirdiği haberleri kulislerde dolaşıyor.

ÜLKE YANGIN YERİ,

bizimkiler BEYLİKOVA YOLUNDA kaldılar.

BEYLİKOVA YOLUNDAYIM..

Allah’ını seven yardım etsin.

-----     -----     -----     -----     -----

ŞEHRİMİZİN YENİ BAŞKAN YARDIMCILARI HAYIRLI OLSUN!

Geçtiğimiz günlerde merkez ilçe belediyelerimiz olan Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri’ne ayrı ayrı 2’şer tane başkan yardımcısı atandı. 

Av. Emre Genç ve Evren Olcay, Odunpazarı Belediyesi’ne; Suat Yalnızoğlu ve Nuray Çayır ise Tepebaşı Belediyesi’ne başkan yardımcısı olarak atandı. 

Hepsini tanıdığımız ve başarılı işlere imza attığına şahit olduğumuz kişilerin Başkan Yardımcısı olarak atanması ve böylesine bir görevle taltif edilmesi şehrimiz için çok önemli. 

Kendilerine üstlendikleri görevlerde başarılar diliyorum. 

İsmini geçirdiğimiz bütün kişilerin en önemli ortak yönü ise yaşlarının genç olması. Bence asıl dikkat edilmesi gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Siyasette ve belediyecilik alanında gençlere güvendiği için Tepebaşı ve Odunpazarı Belediye Başkanlarına ayrıca teşekkürü bir borç biliyorum. 

Bakalım daha neler olacak?

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Semiha Sipahioğlu 3 yıl önce
Cok güzel, tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@