18.03.2024, 11:48

MÜSİAD Eskişehir genç başkanı ve ekibi ile dikkat çekmeye başladı!

Sezai Şen yazdı...

Her ne zaman MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği) Eskişehir Şube Başkanı Oğuz Özdemir'i görsem içimden "Bir kurumu temsil etmeye bir insan bu kadar mı yakışır!" diye geçiriyorum. Ama bu durum sadece görsel anlamda Özdemir'in makamı temsil etmesi ile ilgili değil, bir de sessiz ama derinden yaptığı çalışmalar, MÜSİAD'ı hakiki manada temsil etme becerisi var.

En güzel tarafı da yönetim kurulundaki arkadaşları ile yaptıkları çalışmaların siyasetle, koltuk aşkıyla ya da herhangi bir rant ile ilgisinin bulunmaması. MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak her kesim için sadece ticareti geliştirmeye odaklı çalışmalar yürütüyorlar. Dahası şehrin sorunlarına, şehirde yaşananlara gözlerini de kapatmıyorlar, hiçbir zaman kendilerini yaşadıkları kentten ve o kentteki insanlardan soyutlamıyorlar; bu konulardaki çözüm önerilerini direkt olarak muhatapları ile paylaşıyorlar. Bunları yaparken elbette hiçbir zaman günlük kahramanlık ve reklam peşinde değiller!

Tüm bunları yaparken sosyal alandaki sorumluluklarını unutmuyor olmaları da ayrı bir güzel. MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak hayır işlerinde de çok faaller. Geçtiğimiz yıl yaşanan ve 11 ilimizde yıkıcı etki gösteren deprem sırasında bölgeye ilk ulaşan ve sıcak yemek dağıtan sivil toplum kuruluşlarının başında MÜSİAD Eskişehir Şubesi geliyordu. Zira Eskişehir'den bölgeye onlarca TIR dolusu malzeme çıkardılar. Sağlık sektörü olarak MÜSİAD Genel Merkezinin koordinasyonunu üstlendiler. Bunun yanında hayırsever iş adamlarının sağladıkları imkanlarla 1500 depremzedeye Eskişehir'de ev sahipliği yaptılar ve bunu kimseye de duyurmadılar. "Allah bilsin yeter!" dediler.

Bugünlerde Ramazan kolileri dağıtıyorlar, Zimem Defteri oluşturup eczane ve bakkal borçlarını kapatıyorlar.

Durun daha bitmedi!

Genç MÜSİAD etkinlikleri ile uluslararası öğrenciler, kendi deyimleri ile misafir öğrenciler vasıtasıyla başka ülkelerle ticari bağlar oluşturuyorlar!

Herhangi bir mevki ve makam istemiyorlar ama bir görevlendirme için yetenekli/yeterli bir aday istendiğinde, yönetimlerinden veya aralarından alanında en başarılı isimleri talep eden yere öneriyorlar.

Aralarındaki destek ve arkadaşlık bağı bir STK (Sivil Toplum Kuruluşu) üyeliğinin çok ilerisinde. En önemli gördüğümüz ve takdir ettiğimiz yönlerinden birisi burası. Böyle oldukları için de gönüllere girmeyi başarabilmiş durumdalar.

Tüm bu faaliyetler onların geleceğe yönelik planlarına damga vuruyor. İlerleyen zamanlarda Eskişehir'de çok ses getirecek projeler hazırladıkları ve bunu profesyonel bir şekilde yaptıkları biliniyor.

MÜSİAD Eskişehir Şubesi, başkan Oğuz Özdemir ve yönetim kurulu ile birlikte Eskişehir'de sessiz ama derin çalışmalarla, ses getiren, dikkat çeken çalışmalar yapıyorlar. Şehrin ticari, siyasi ve sosyal hayatına pratik, olumlu ve etkili düşünceleri ile katkıda bulunuyorlar. Her daim "Şehrimiz, ülkemiz" diyorlar.

Daha başka sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerine örnek olacaklarını düşünüyor, başta Başkan Oğuz Özdemir olmak üzere MÜSİAD Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu'nu tebrik ediyoruz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@