11.03.2024, 13:10

Nebi Hatipoğlu’nun farkı!

Ali Baş yazdı...

Gazeteci Ali Baş Eskişehir İlk Haber’e özel yaptığı değerlendirmede AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu’nun proje tanıtım toplantısını yorumladı. Ekonomi Gazetesi Bölge Temsilcisi Baş, “AK Parti’nin bundan önceki 3 Büyükşehir adayı da trafik konusuna değindiler. Ama sadece değindiler, o kadar. Nebi Hatipoğlu farklı bir yol izledi. Proje geliştirerek Eskişehirlilerin karşısına çıktı. Trafik konusuna çalışılmış” dedi.

Bu haftaki söyleşimizde adayların lansman toplantılarına değinelim istedim. Nebi Hatipoğlu’nun lansman toplantısını nasıl buldunuz?

ALİ BAŞ: Lansman denince pek havalı duruyor. Fransızcadan dilimize kattığımız bir kelime. Güzel Türkçemizle söylersek tanıtım toplantısı diyebiliriz. Nebi Hatipoğlu’nun toplantısını son derece başarılı ve iyi çalışılmış olarak buldum. Bin kişi özel olarak davet edildiğini öğrendim. Davete icap ettim. Otopark sıkıntısı yaşandığını da buradan belirtmekte fayda var. Toplantı süre olarak tam kararında yapıldı. Ne uzun ne kısa. İnsanlar sıkılmadan dinledi.

Dikkatinizi çeken olaylar ve projeler var mıydı?

‘BEN DE SİLİNDİR OLAYIM’

ALİ BAŞ: Projeler zaten gazetemizde geniş olarak yer alıyor. Bende birkaç noktaya değineceğim elbette. İki tane film izledik. Bir tanesi müzikliydi pek güzeldi. Salondan çıkarken birçok kişinin diline yapışmıştı bile. Benim çok güldüğüm bir bölüm vardı. Nebi Bey kenar mahallelerden birine gidiyor. Orada vatandaş çukuru kendi imkanlarıyla dolduruyor. Kürekle çakıl döküyor. Nebi bey vatandaşın bu çabasını görünce “Belediyenin yapacağı işi sen mi yapıyorsun” deyip kendisi de çakılın üzerine çıkıp ezmeye başlıyor ve “bende silindir olayım bari” diyor.

Filmlerde dikkatimi çeken birkaç nokta daha var. Nebi Bey hep aynı cevabı veriyor. Nebi bey vatandaşa soruyor: “Sizi kimse dinlemiyor mu?” Vatandaşın yanıtı “Dinleyen çokta yapan yok” Nebi beyin yanıtı: “Allah Allah!” Nebi Bey bir başka vatandaşa soruyor “Evler niye böyle?” Vatandaşın yanıtı “İmar bekliyoruz.” Yanıt bildiğiniz gibi “Allah Allah!”

Lansman hazırlıkları yaparken Nebi Beyin halk oyunu oynamasını nasıl buldunuz?

MURAT KURUM’DAN DAHA İYİ

ALİ BAŞ: Son günlerin popüler dizisi Dilber’in müziği eşliğinde oynaması elbette sempatik. En başta şunu söyleyeyim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un oynaması ile karşılaştırınca Nebi Bey gerçekten daha iyi oynuyor. Ama Dilber havası yerine Mihalıççık kaval havası ya da Kırka Zeybeği oynasa daha iyi olurdu.

Projelerle ilgili neler söylemek istersiniz? Özellikle 15 katlı kavşak ile ilgili…

HATİPOĞLU’DAN FARKLI YOL

ALİ BAŞ: Epey bir konusu oldu bu olayın apartman dairesi gibi “15 katlı kavşak” yapılacağını sananlar olmuş. 15 farklı yere 15 tane kavşak planlanıyor. Şunu söylemek istiyorum AK Parti’nin bundan önceki 3 Büyükşehir adayı da trafik konusuna değindiler. Ama sadece değindiler, o kadar. Trafikten şikayet ettiler ve seçimi kaybettiler. Nebi Hatipoğlu farklı bir yol izledi. Proje geliştirerek Eskişehirlilerin karşısına çıktı. Trafik konusuna çalışılmış! 90 saniye olan trafikte bekleme ortalamasını 20 saniye düşürüleceğini söyledi. 15 tane katlı kavşak ile bu sorunun üstesinden geleceğini söylüyor. Katlı kavşaklar her zaman trafiğe çözüm olmuyor. Ben Eskişehir’in 15 tane katlı kavşağa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Belki çok gerekli olan 2-3 yere yapılabilir. Trafik konusunda caddelerdeki otoparklar kaldırılsa, duraklama önlense ve sinyalizasyon sistemi düzeltilse trafiğin rahatlayabileceğini düşünüyorum.

Diğer projelerle ilgili ne düşünüyorsunuz?

MEDYAKENT PROJESİ DİKKAT ÇEKTİ

ALİ BAŞ: Birçoğu zaten mevcut yönetimin de projelendirdiği konular. Şebeke suyunun iyileştirilmesi mesela. Zaten DSİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında Sakarbaşı’ndan suyun getirilmesi konusunda bir anlaşma yapılmıştı. DSİ çalışmayı yapacak ESKİ’de taksitle 30 yıl boyunca DSİ’ye ödemesini yapacak. Hatipoğlu kazanırsa proje hızlı işler. Farklı olarak gördüğüm bir diğer proje medya ihtisas OSB diyebilirim. Medyakent projesi başarılı olursa Eskişehir ekonomisine ciddi katkı sağlayabilir.

Nebi Beyin genel olarak performansını nasıl buluyorsunuz?

ALİ BAŞ: Tanıtım toplantısında şimdiye kadar yapılan ziyaretlere rakamsal olarak da yer verildi. 97 mahalle 2784 sokak gezmiş Nebi Bey! Ortalama 7 bin 200 kilometre yol kat etmiş. 45 seçim bürosu açmış. Gençlerle, teşkilatla toplantılara katılmış. Ziyaretler elbette önemli ancak, asıl olarak bu ziyaretlerde karşı cephede yer alan Eskişehirlileri ikna edip etmediği önemli!

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@