Ahmet Ataç: Her göreve hazırım!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Sağlı Sollu Haber'e yaptığı özel açıklamada Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına ilişkin, "partimin takdiri ile her göreve hazırım” dedi. 

SİYASET 22.12.2023, 11:54
Ahmet Ataç:  Her göreve hazırım!

SAĞLI SOLLU HABER - SÖYLEŞİ

31 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerine adım adım yaklaşırken siyasi atmosfer de bir hayli ısındı. CHP kanadında özellikle Yılmaz Büyükerşen ekseninde yaşanan tartışmalar gözleri ‘Büyükerşen’den sonra kim gelir’ sorusuna çevirdi. Geniş çerçevede görüştüğümüz Ahmet Ataç bu konuda, “partimin takdiri ile her göreve hazırım” dedi. 

Beş yıllık süreci değerlendirirseniz ve pandemi ile ekonomik krizi de göz önünde bulundurursanız, bu süreç içerisinde hangi projelere imza attınız ve yapamadığınız herhangi çalışma var mı? 

AHMET ATAÇ: Aslında ülkece hatta tüm dünya olarak zor ve sıkıntılı bir süreci geride bıraktık. Pandemi, yangınlar, deprem, sel felaketleri, ekonomik kriz… Bizler rutin belediye çalışmalarımızı aksatmadan çalışırken sosyal, spor, eğitim, sanat gibi alanlarda da projelerimizi sürdürdük. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen asla umutsuzluğa, moral bozukluğuna kapılmıyoruz. Daha büyük şevk ile çalışmaya, üretmeye ve halkımıza hizmet ulaştırmaya devam ediyoruz. Zor ama hizmet dolu bir 5 yılı geride bırakıyoruz. Ama biz tüm olumsuzluklara karşı işimizi aksatmadan yapıyoruz. 

‘KURAKLIK VE BESLENME EN BÜYÜK SORUN’ 

Öte yandan Almanya’dan Sürdürülebilirlik Merkezi tarafından yapılan çalışmalar değerlendirilerek ödüle layık görüldük. Jüriden en yüksek oyu alan Tepebaşı Belediyesi, birinci seçilerek toplam bütçesi 56 bin Avro olan ödüllü yarışmada, Almanya’dan kardeş kent Treptow-Köpenick Belediyesi ile birlikte hibe almaya hak kazandı. Kızılinler’in ata tohumundan üretilen meşhur bal kabağının tanıtılması amacıyla ‘Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’nın ilkini yoğun katılımla gerçekleştirdik. Panayıra katılanlar yöresel lezzetleri tadarken yerel üretici de ürünlerini tanıtma imkanı buldu. Bir iklimsel kriz var. Bu krizi önlemede en çok değeri kırsala vereceğiz. Çünkü kuraklık ve beslenme gelecekte dünyanın en büyük sorunları olacak. O nedenle biz, Kızılinler’de bal kabağını, başka yerlerde ön plana çıkan ve yetiştirilen ürünleri hayata katıp, Türkiye’ye tanıtıp o emeği ve ürünü iyi değerlendireceğiz. 

Tepebaşı Belediyesi’nin ortağı olduğu V.İN.E Projesi, Özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için kapsayıcı mesleki eğitim ve öğretim fırsatlarını nasıl destekleyebileceklerini, geliştirebileceklerini, iş deneyimlerini, bilgilerini ve en iyi uygulamalarını paylaşacakları teknolojik bir sistemin, Berlin/Almanya, Tepebaşı/Eskişehir ve Şişli/İstanbul’da uygulanması sürecini kapsıyor. Almanya Inclusive Solutions Derneği koordinatörlüğünde Türk-Alman Kardeş-Kentler Federasyonu, Tepebaşı Belediyesi ve Şişli Belediyesi ortaklığında Şubat 2023’te başlayan ve Ekim 2024’te sonuçlanacak olan projenin ilk toplantısı Şişli Belediyesi ev sahipliğinde yapıldı. Proje, engelli bireylerin ihtiyaçları ve istihdamı üzerine başlatılan Türk-Alman iş birliğinin güzel bir örneği. 

HAYVAN BARINAĞINA AMELİYATHANE 

Barınağımız, Doğal Yaşam Merkezimiz bizim için çok önemli. 2009 yılından beri 13 bine yakın hayvanımızı sahiplendirdik, 20 binin üzerinde sokak hayvanını kısırlaştırdık. Şimdi de tesisimiz bünyesine çok daha geniş ve donanımlı bir ameliyathane kazandırdık ve sokaktaki canlarımızın sağlıklarına kavuşması için hizmet etmeye devam edeceğiz. 

Çamlıca Kapalı Pazarı üzerine bir sosyal tesis projesi gerçekleştiriyorsunuz. Projenin detayını ve öngörülen bitiş tarihini söyleyebilir misiniz? 

AHMET ATAÇ: Çamlıca Mahallesi’nde hizmet veren pazaryerinin yapılacak ikinci katında 2 bin 81 metrekarelik alanda 1 adet düğün salonu, 450 metrekarelik bir nikah salonu, 4 bin 853 metrekarede hizmet verecek oldukça büyük bir market, 495 metrekare alanda hizmet verecek etüt merkezi, resmi kurumların vatandaşa direkt hizmetini kolaylaştıracak 108 metrekarelik vezne alanı ve 612 metrekarede de belediye hizmet alanı, Belde Evimiz yer alacak. 

ÇAMLICA’YA KREŞ DE GELİYOR 

Bu bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek sosyal donatı alanı oluşturmak istedik. Zaten Çamlıca Kapalı Pazaryerini yaparken de iki katlı olarak planlanmıştık. Şimdi Çamlıca’mızın merkez olma hayalini gerçekleştiriyoruz. Yapılan katta düğün salonu hedefledik. Çok büyük bir market gelecek, pazaryeri ile birbirini tamamlayacak. Onunla beraber özellikle çocuklarımıza bir etüt merkezi açacağız. İlk açtığımız Belde Evi yıkılacak yerine bir kreş yapılacak ve belde evi buraya taşınacak. 

Son dönemde sosyal yardım kampanyalarının önemi daha da arttı. Özellikle çocukların ve gençlerin beslenmelerinde sorunlar olduğunu görüyoruz. Tepebaşı Belediyesi’nin bu kapsamda yaptığı çalışmaları biliyoruz. Detaylarını anlatabilir misiniz? 

AHMET ATAÇ: Öğrencilerimizin ve ailelerimizin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Beslenme ve yemek yardımlarının yanı sıra ücretsiz kurs ve eğitim desteğimiz sürüyor. Her yıl on binlerce gencimizin yararlandığı Gençlik Merkezilerimiz ve 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik akademik ve sosyal gelişimi destekleyici programlar düzenlediğimiz Bahriye Üçok Eğitim ve Gelişim Merkezi ile biz bu alanda çalışıyoruz. Bugüne kadar 1500 öğrenci yararlandı. 

ZOR GÜNLER DAYANIŞMA İLE AŞILACAK 

Çocuk okutan anne ve babalarımızın çektiği zorlukları çok iyi biliyoruz. Bu hassasiyet ile hayata geçirdiğimiz ilkokul öğrencilerimize beslenme desteği çalışmamız, kentimizin tamamından büyük beğeni topladı. Çocuklarımızın yeterli ve sağlıklı şekilde beslenebilmeleri gerçekten çok önemli. Yaptığımız işin ne kadar kıymetli olduğunu en iyi Eskişehirli anne ve babalar biliyor. Çalışmamız ile evlatlarımıza öğünlerini ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu darboğaz günleri dayanışma ve yardımlaşma ruhumuz ile aşacağız. Tepebaşı Belediyesi olarak tüm imkanlarımız ile çocuklarımız ve halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. 

Bir diğer çalışmamız da üniversite öğrencisi gençlerimiz için sürüyor; Gel Beraber Olsun. Hafta içi her gün Anadolu Üniversitesi Cuma Kapısı arkasında bulunan Yeşiltepe Mahallesi Sınırlar Sokak No: 2 adresinde akşam yemeği ücretsiz olarak sunuyoruz. Nihal-İsmail Akçura Aşevi’nde uzman belediye personeli tarafından özenle pişirilen yemekler, 18.00-20.00 saatleri arasında ikram ediliyor. Üniversite öğrencileri, öğrenci belgesi ibraz ederek sunulan yemek ikramından faydalanmaya yeni dönemde de devam ediyor. Ayrıca sabah çorba ikramlarımız da sürüyor. 

Tepebaşı Belediyesi, Gençlik Merkezleri ile de gençlerin yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 19 Mayıs Gençlik Merkezi’nde, sabah okula giden üniversite öğrencileri için saat 08.30’da başlayan ücretsiz çorba ikramı sürüyor. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, üç il haricindeki şehirlerde belediye başkan adayı belirlemek için yoklama yapılacağını açıkladı. Eskişehir’de de bu durum çokça konuşuldu. Sizce Eskişehir’de herhangi yoklama ya da ön seçim olur mu? Ve gereği var mıdır? 

‘ANKET VE YOKLAMA SAĞLIKLI SONUÇ VERMEZ’ 

AHMET ATAÇ: Nasıl ki yerel seçimler ile genel seçimler birbirinden çok farklı; Eskişehir de diğer illerden çok farklıdır. CHP’li bir belediyenin hiç hizmet vermediği herhangi bir il merkezi ile 20 yılı aşkın süredir bizim belediyecilik çalışmalarımız ile örnek bir kente dönüşen Eskişehir bir olabilir mi? Halkımız yapılan hizmetlerin farkında, kimin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ben anket, yoklama vs. çalışmalarının sağlıklı sonuç vereceğine inanmıyorum. Çünkü müdahaleye, manipülasyona açık bir yöntem. Bekleyip göreceğiz. 

Sizin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmanızı isteyen büyük bir kesim var. Ancak yine sizin “Yılmaz Hoca’nın önünden geçmem” şeklinde bir ifadeniz de var. Burada vatandaşların adaylık talebiyle sizin Büyükerşen’e vefanız arasında bir araf hali görülüyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz? 

‘HER GÖREVE HAZIRIM’ 

AHMET ATAÇ: Yılmaz Hoca benim büyüğüm, DSP’den aday olduğumuz süreçten başlayarak kentimiz için çalışıyor ve mücadele veriyoruz. Onunla çalışmak bir onur. Her zaman söylediğim gibi Yılmaz Hoca’nın önünden geçmem. Büyükşehir adaylığı öncelikle onun takdiridir. Aday olursa da tüm olanaklarımla yanında yer alırım. Olmaz ise kendi deneyimlerimi büyükşehirde kullanmak isterim. Partimin takdiri ile her göreve hazırım. Tepebaşı’nda belediyecilik anlamında büyük işler başardık. Hoca aday olursa da bu çalışmalarımıza Tepebaşı’nda onurla devam ederim. 

Son il kongresinde ezici bir üstünlükle sizin desteklediğiniz Talat Yalaz il başkanı seçildi. Geçen kongre ile son kongreyi kıyaslayabilir misiniz? Ne oldu da sonuç böyle şekillendi. Ve Talat Yalaz’dan beklentiniz nedir? 

AHMET ATAÇ: CHP, temel yapısı ve karakteri itibari ile özgür ruhlu ve inisiyatif alabilen bir ruha sahiptir. Demokratik bir ortamda örnek bir yarış oldu. İl yönetiminde tarafsızlığa duyulan bir ihtiyaç ve özlem vardı. Bu duyguların tezahürü olarak da sandıktan Sevgili Talat Yalaz ve yönetimi çıktı. 

‘TALAT YALAZ HERKESİN İL BAŞKANI’ 

Eskişehir’de özellikle de yerel seçimlerde CHP, kentin lider ve en önemli partisi. İl Başkanlığı makamı da çok kritik bir konumda. Sevgili Talat Başkan’ın, herkesin yani Eskişehir’in il başkanı olacak şekilde, eşit ve adaletli bir başkanlık dönemi geçireceğine inanıyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Yerelde ülkenin büyük çoğunluğunu yöneten CHP’nin birer neferi olarak, kentimizdeki başarıyı ve oyumuzu artırmak için var gücümüz ile çalışacağız. Birlik ve beraberlik içinde olarak, Eskişehir’deki gelişimin devamı için önemli başarılar kazanacağız. Kentimiz, Anadolu’nun ortasında parlayan bir yıldız olmaya devam edecek. Biz de bunun için elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. 

Ve Kurultay… CHP’de bir değişim gerçekleşti. Özgür Özel genel başkan seçildi. İlişkilerinizin iyi olduğunu biliyoruz. Bundan sonraki süreçte CHP’yi ne bekliyor?  

‘ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİR’İ YAKINDAN TANIYOR' 

AHMET ATAÇ: Genel Başkanımız Özgür Özel’in kurultay öncesinde ve sırasında takındığı olgun tavrı alkışlıyorum ve kurultay zaferini kutluyorum. Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı saygılı davranması, eleştirilerini sakin bir şekilde dile getirmesi çok önemliydi. Başkan Özel'in ilk görevi, siyasete küsen muhalif seçmenlere yeni bir umut aşılamak olmalı. Bunun için geçmişte yaptığı gibi hep sahada örgütle, vatandaşlarla iç içe olmalı. Genel Başkanımız Özgür Özel, Eskişehir’i de yakından tanıyor, biliyor. Babasından gelen bir Eskişehirspor sevgisi var, babası bir dönem Eskişehir’de kalmış. Özgür Bey bizim etkinliklerimize de birçok kez katılmıştır. Belediye çalışmalarımızı yakından takip eder. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum, partimiz ve ülkemiz için hayırlı bir dönem olmasını temenni ediyorum.  Değişimin öncelikle toplum tarafından olumlu karşılanması partimize olan güven duygusunu artırmıştır. 

Nebi Hatipoğlu’nun İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçiş sürecini yorumlar mısınız? 

AHMET ATAÇ: Siyasiler elbette kişisel kariyerlerini istediği yönde ilerletebilir. Ancak seçmenlerin yani vatandaşlarımızın bu tür manevraları tasvip edeceğini düşünmüyorum. Sonucunu hep birlikte göreceğiz. 

Eskişehir’de şu an resmi bir CHP-İYİ Parti ittifakı söz konusu değil. Peki, bu durum CHP açısından bir olumsuzluk teşkil eder mi? 

‘HALKIMIZ İLE GÜÇLÜ İLİŞKİLERİMİZ VAR’ 

AHMET ATAÇ: Bu konuda yerel ve genel seçimleri birbirinden ayırmak gerekiyor. Yerel seçimlerde vatandaşlar, en iyi hizmeti kimden alacağına inanırsa o adaya oy verir. Bu aday herhangi bir partiden olabilir hatta bağımsız da olabilir. Tepebaşı’nda uzun yıllardır halkımız ile karşılıklı güven ve samimiyete dayalı olan güçlü ilişkilerimiz var. Öte yandan aday adayları sürecinin ardından bir demokratik yarışa gireceğiz, halkımızın takdiri sonucu belirleyecek. Ben diğer siyasilerden çok halkımızın beklenti ve talepleri ile ilgileniyorum. 

Son olarak şunu sormak istiyorum. Yılmaz Büyükerşen aday olmamaya karar verirse ve siz Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olursanız, muhakkak size Tepebaşı Belediye Başkan Adayı olarak bir isim talep edeceklerdir. O isim veyahut aklınızdakiler hazır mı? Yani, Ahmet Ataç’ın bir alternatifi var mı? 

AHMET ATAÇ: CHP, Türkiye’nin en köklü partisi olarak her makamda görev yapan mensuplarının yerini doldurabilecek güçtedir. Muhakkak gerekli donanıma ve vizyona sahip birçok arkadaşımız bu göreve de aday olacaktır. Parti yönetimimiz de halkımız için en doğru adayı tercih edecektir. Elbette bu belirleme sürecinde bize danışılması durumunda biz de deneyimlerimizden yola çıkarak gerekli tavsiyelerde bulunuruz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@