Ayşen Hoca: Millet sandık aracılığıyla uyarısını yapar

Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduğumuz konu. Millet olarak canımızı yakan bu meseleyi, Allah’ın izniyle, çözmekte kararlıyız. Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim dönemi kapandı. Türkiye’nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre var. Bu zamanı çok iyi değerlendireceğiz.

SİYASET 12.04.2024, 23:13
Ayşen Hoca: Millet sandık aracılığıyla uyarısını yapar

"Sayın İl Başkanım, değerli teşkilat mensuplarımız; AK Parti Eskişehir İl Başkanlığımız tarafından düzenlenen bayramlaşma programımızda sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
DeğerliDostlar;
Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da ebedî azaptan kurtuluş olan bir ramazan ayını daha geride bıraktık. Rabbim Ramazan ayı boyunca tuttuğumuz oruçlarımızı makbul, yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Kavuştuğumuz Ramazan Bayramının ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum.
11 ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif’i Gazze’nin yanı sıra gönül coğrafyamızın farklı köşelerinde yaşanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk geçirdik. Gazze, tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara oldu. Savaşta bile dokunulmaması gereken hastanelerin, okulların ve ibadethanelerin bilerek bombalandığı bir vahşet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. Katil İsrail’in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli kardeşimiz şehit düşerken, 75 binden fazla Filistinli de yaralandı. Hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar niyaz ediyoruz. Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili yetkililerimizle birlikte tüm milletimiz konuyu yakından takip ediyor ve bugüne kadar bölgeye sevk edilen toplam 45 bin tonu aşan yardım malzemesiyle, bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olmaya devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da Gazze’de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeşlerimiz özgür Filistin devletine kavuşuncaya kadar desteğimizi durmaksızın sürdüreceğiz.


HAYAT PAHALILIĞI VE ENFLASYONLA MÜCADELE EN HASSAS KONUMUZ
Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduğumuz konu. Millet olarak canımızı yakan bu meseleyi, Allah’ın izniyle, çözmekte kararlıyız. Son bir yıldır ülkemizi, milletimizi ve ekonomimizi yoran seçim dönemi kapandı. Türkiye’nin önünde hazine değerinde 4 yıldan fazla bir süre var. Bu zamanı çok iyi değerlendireceğiz.
İktidardaki 21’inci yılını tamamlamış bir siyasi parti olarak, mesuliyetlerimizin farkındayız. Deprem bölgesinin yeniden ihyası ve ekonomideki sıkıntıların giderilmesi başta olmak üzere ülkenin acil meselelerine daha fazla eğileceğiz.
Ekonomideki yol haritamızı bugüne kadar kararlılıkla uyguladık. Ülkemize, milletimize ve gelecek nesillere bedel ödetecek adımlardan uzak durduk. Enflasyon başta olmak üzere uyguladığımız ekonomi programımızın olumlu sonuçlarını, yılın ikinci yarısında görmeye başlayacağız. İş dünyamızdan bürokrasiye, esnafımızdan çiftçimize, tüccarımıza, işçimize, öğrencilerimize kadar herkes kendi asıl gündemine odaklanabilecekler.
TERÖR ÖRGÜTLERİNE NEFES ALDIRMAMAYA KARARLIYIZ
Bunun yanında başarılı operasyonlarımız sayesinde iyice köşeye sıkıştırdığımız terörle mücadeleye durmaksızın devam edeceğiz. PKK’dan FETÖ ve DEAŞ’a vatanın birliğine, insanlarımızın huzuruna kasteden terör örgütlerine nefes aldırmamaya kararlıyız. Terör bataklığını kaynağında kurutma stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam ediyoruz.
Seçim sürecinin geri plana ittiği konuları süratle gündemimize alarak, gerekli adımları hızlı bir şekilde atacağız. Türkiye’nin uluslararası rolünü, sözünün ağırlığını, küresel barışın tesisindeki anahtar konumunu güçlendirecek hamleleri devam ettireceğiz. 85 milyonun her bir ferdinin refahını, huzurunu, güvenliğini ve umutlarını artırmak için durmadan, dinlenmeden koşturacağız. Mazlumlara sahip çıkacak, ihtiyaç sahiplerinin imdadına koşacak, nerede bir zulüm varsa zalimlerin karşısında dimdik duracağız.
"MİLLET UYARISINI SANDIK ARACILIĞIYLA GERÇEKLEŞTİRİR"
Değerli teşkilatımız;


Bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Bu süreçte burada bulunan tüm teşkilat mensuplarımız canla başla mücadele etti. Ellerinden geldiğince seçim çalışmalarına iştirak etti, dili döndüğünce doğruları, gerçekleri başka hemşehrilerimize anlatmak için gayret gösterdi. Ben seçim kampanya döneminde emeği geçen tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Hepimizin gösterdiği yoğun uğraşa rağmen seçim sonuçları hem şehrimizde hem de ülke genelinde istediğimiz gibi gerçekleşmedi. Burada öncelikle bir hususu Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi belirtmek durumundayız. Seçimler, bildiğiniz gibi, demokrasilerin en kritik günleridir. Milletin iradesi sandıkta tecelli eder. Millet, sözünü sandık yoluyla söyler. Millet, siyasetçiye mesajını sandık vasıtasıyla iletir. Millet, uyarısını ve takdirini sandık aracılığıyla ifade eder. Milletin kararının, hiçbir baskıyla, dayatmayla, yönlendirmeyle karşılaşmadan sandıkta tebarüz etmesi, demokrasimiz için büyük bir kazançtır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde de Türk milleti, yine sandığı vesile kılarak mesajlarını siyasetçilere ulaştırmıştır. Sonuçlardan bağımsız olarak bu seçimin galibi öncelikle demokrasimizdir, millî iradedir, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun 85 milyonun tamamıdır.
TEŞKİLATLARIMIZ GECE GÜNDÜZ TÜM GAYRETİYLE ÇALIŞTI
31 Mart seçimleri son 22 yılda girdiğimiz 18’nci sandık sınavımızdı. 14-28 Mayıs seçimlerindeki zaferimizden 9 ay sonra, maalesef, yerel seçim sınavından istediğimiz, umduğumuz neticeyi alamadık. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, daha öncekiler gibi, bu seçim sınavına da yoğun bir şekilde hazırlandık. Seçim takvimi işlemeye başladığı günden itibaren AK Parti kadroları gece gündüz demeden sahadaydı. Teşkilat mensuplarımız yani sizler, ittifak ortaklarımızla uyum içerisinde olağanüstü bir özveriyle çalıştınız, koşturdunuz, emek verdiniz. İftar, açılış, teravih programlarıyla da toplumumuzun çeşitli kesimleriyle buluştuk. Teşkilatımızla birlikte son iki ayı dolu dolu geçirmeye gayret ettik. Netice böyle oldu. Büyüklerimizin de dediği gibi her olanda bir hayır vardır. Ben Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Nebi Hatipoğlu’na, Merkez İlçelerdeki Belediye Başkan Adaylarımız Özkan Alp ve Hamid Yüzügüllü’ye, İlçe Belediye Başkan Adaylarımıza, Belediye Meclis Üyesi Adaylarımıza göstermiş oldukları çalışma azmi için teşekkür ediyorum. Bunun yanında İl Başkanımız Gürhan Albayrak’ın şahsında tüm il yönetimimizi, tüm ilçe başkanlarımızı ve yönetimlerini, Gençlik ve Kadın kollarımızın il ve ilçe yönetimlerini, mahalle temsilciliklerimizi ve son dakikaya kadar nöbet yerlerini terk etmeyen sandık görevlilerimizin her birini ayrıca tebrik ediyorum. Cumhur İttifakı’nda beraber hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanına ve tüm Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum. İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi partilerin teşkilat mensuplarına da minnettarlığımızı ifade ediyorum. Rabbim, herkesten, partimizin, ittifakımızın, büyük ve güçlü Türkiye davamızın tüm emektarlarından razı olsun diyorum. Ayrıca buradan Sarıcakaya Belediye Başkanımız Ahmet Dönmez’i, Mihalgazi Belediye Başkanımız Zeynep Güneş’i, İnönü Belediye Başkanımız Serhat Hamamcı’yı, Han Belediye Başkanımız Bekir Belceli’yi ve Günyüzü Belediye Başkanımız Hidayet Özmen’ide hususen tebrik ediyorum.
MİLLET İRADESİNDEN DAHA MUAZZEZ BİR GÜÇ TANIMIYORUZ
Bizler hep milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baş tacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Şimdi de yine sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile “Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz”. Milletimiz tarafından seçilen belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. Biz de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri, hemşehrilerimizin hayrı yolunda yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz. Sandıklar kapanmış, millet son sözünü söylemiştir. Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi yapacağız. Yaşanan bu durumun sebeplerini ayrıca masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her ilçede, mahallede sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız.
Milletin sandıkta verdiği mesajları en isabetli, en objektif bir şekilde değerlendirerek gerekli adımları mutlaka atacağız. Bunun için önümüzde yaklaşık 4-5 yıllık bir süre var. Bu süre zarfında yanlışlarımızı düzelteceğiz. Eksiklerimizi muhakkak tamamlayacağız. Doğrularımızın sayısını artıracağız. Bir sonraki seçimlere kadar olan dönemi, her açıdan kendimizi yenilediğimiz, hatalarımızı telafi ettiğimiz kapsamlı bir muhasebe zeminine dönüştüreceğiz.
ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BOYUNCA DA ÇİZGİMİZDEN KOPMAYACAĞIZ
Artık çok daha güçlü bir şekilde gönülleri fethetmenin yollarını arayacağız. Son 21 yıldır nasıl reformlarımızla, icraatlarımızla, yatırımlarımızla, projelerimizle konuştuysak, inşallah önümüzdeki 5 sene boyunca da bu çizgimizden sapmayacağız. Bugün bir kez daha ‘durmak yok yola devam’, bir kez daha ‘Aşkınan koşan yorulmaz’, bir kez daha ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyoruz.
Türkiye’nin ortak vatanımız, demokrasimizin ortak değerimiz olduğunun bilinciyle, inşallah, hep birlikte çok çalışacağız, üreteceğiz, emek vereceğiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar bize durmak, dinlenmek, soluklanmak yok. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
Bu vesileyle bayram ziyareti veya tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaşlarımdan, trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum. Rabbimden Ramazan Bayramı’nın gönüllerimize huzur, ülkemize esenlik, dünyamıza ve mazlum coğrafyalara barış getirmesini diliyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@