AK Partili Ali Acar’dan flaş çevreyolu ve sanayi çarşısı çıkışı!

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Kanal 26’da yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SİYASET 17.10.2021, 15:35 18.10.2021, 11:45
AK Partili Ali Acar’dan flaş çevreyolu ve sanayi çarşısı çıkışı!

Kanal 26 ekranlarında canlı olarak yayınlanan ‘Arif Anbar ile Cumartesi’ programına katılan AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, çevreyolu tartışmaları, şehir içi trafik sorunu ve bir türlü dönüştürülemeyen Küçük Sanayi Sitesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Çevreyolunun çok ciddi sorun olarak değerlendirilmemesi gerektiğini savunan Ali Acar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içerisine alternatif yol çalışması yapmasıyla beraber çevreyolundaki yoğunluğun azalacağını kaydetti. Başkan Acar, şu ifadelere yer verdi: 

‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADIM ATMIYOR’ 

Şimdi bizde işimiz oldukça çevreyolunu kullanıyoruz. Evet, belli saatlerde gerek şehir içinde gerek çevreyolunda bir yoğunlukla karşılaşıyoruz. Önemli olan bu yoğunluğu maksimum düzeyden minimum düzeye nasıl çekebilirizi düşünmeliyiz. Oda başkanları, siyasetçiler, şehir plancıları ve belediyelerin bir değerlendirme yapmaları gerektiğini düşünüyorum. Burada alternatif yolların bütünüyle değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bakın şehir içi trafik nedeniyle insanlar bir yerden bir yere gidecekse, şehir içi yolları değil de çevreyolunu kullanmayı tercih ediyorlar. Bu da çevreyolunda bir yoğunluğa neden oluyor. Ama şehir içerisine alternatif yollar açılsa, ciddi bir planlama yapılsa, şehir içi trafik de çevreyolu da rahatlayacaktır. Şehir içerisinde kullanılması gereken yollar tıkalı olduğu için ve maalesef Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de adım atmadığı için, insanlar da şehir içini kullanmak yerine çevreyolunu kullandığı için çevreyolu yoğunluk taşıyor. O nedenle şu anda çevreyolu çok ciddi sorun olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Yani bakın örneğin, Osmangazi Üniversitesinde mesaisi biten ve çarşıya doğru gitmesi gereken biri, artık şehir içi yolu kullanmıyor. Neden? Ciddi bir trafik varda ondan. O nedenle Kütahya yoluna bağlanıp çevreyoluna çıkıp gideceği yere o şekilde gitmek istiyor. Burada bir sorun var. Acaba alternatif yollarla çevreyolunun trafiği azaltılabilir mi? 

‘BİZİM ÖNERİLERİMİZE DEFANS VAR’ 

Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz. Sonuçta bu trafiğe hepimiz giriyoruz. Ama sorunları çözme noktasında biz buradan seslensek de muhatap alınmama durumu ortaya çıkıyor. Biz ne kadar seslensek de ‘bizim muhatabımız değilsiniz’ diye söylemler bize ulaşıyor. Biz diyoruz ki gerek bakanlıkta olsun gerek başka kurumlarda olsun biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Ama zaman zaman görüyorum ki, şehir içinde trafiğin yoğun olduğu zamanlarda tramvay yolunu kullanarak belediye binasına gitmekle bu iş çözülmüyor. Bu bir gerçek. Meclislerdeki arkadaşlarımız da Büyükşehir Belediyesinde şehir içi trafiğin çözümü konusunda çalışma yapıldığına ilişkin bir şey göremediklerini söylüyorlar bize. Bizim önerilerimize defans olduğu gibi, görmezden de geliniyor. Yani diyorlar ki ‘aslında bizim yapabileceğimiz 2 tane park 1 tane tramvay, bizden bu memleket başka bir şey beklemesin’ anlayışı var gibi geliyor bize. Şunu da söylemek isterim, Eskişehir’de sinyalizasyon sisteminin acilen düzenlenmesi gerekiyor. Trafik akışının sağlanması için sinyalizasyon çalışmasının yapılması elzem. Yani madem yol yapmayacaksanız, trafiğin akışını sağlayacak bir çalışma yapmanız lazım.” 

'KAZIM KURT ÇIKSIN YAPAMIYORUM DESİN'

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Acar, Küçük Sanayi Sitesi üzerinden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a da yüklendi. Başkan Acar, “Odunpazarı Belediyesi, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili dönüşüm çalışmasını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile götürmesi gerekiyor. Sayın Kazım Kurt da bunu biliyor, bunun farkında aslında. Oranın planlanması yönünde bir tıkanıklık varsa bunu nasıl giderebiliriz? Biz bu aşamada yardımcı olacağımızı belediyeye söyledik. Ama adresin Ankara olduğunu söyleyip bizi maalesef muhatap almadılar. Ve bakın, sanayi çarşısını dönüştürmek istiyorsanız bakanlıktan yetki devri istersiniz. Şu ana kadar Odunpazarı Belediyesi sanayi çarşısını dönüştürmek istediğine ilişkin bir yetki devri istemedi. Şimdi ‘biz bu projeyi yapmayacağız’ desinler; Kazım Kurt çıksın, ‘esnaf kardeşlerim ben bu projeyi yapamıyorum’ desin, biz o zaman gerekeni yapmak için uğraşalım. Ama diyor ki: ‘Beni engellediler.’ Bakın bir şeyi üzerinden atmanın en kolay yolu engelliyorlar siyasetidir. Kimsenin kimseyi engelleme gibi şeyi yok. Hem bakanlıktan yetki devri istemeyeceksiniz hem engelleniyorum diyeceksiniz. Yani bunun anlaşılır bir yanı yok. Kimse kimseyi kandırmasın, samimi olmak lazım” diye konuştu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@