Anadolu Üniversitesi'nin parası geri gelsin!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Açıköğretim Fakültelerinden YÖK’e aktarılan gelirlerinin doğru olmadığını kaydetti.

SİYASET 25.11.2021, 14:10
Anadolu Üniversitesi'nin parası geri gelsin!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalarında söz alarak,  Açıköğretim Fakültelerinden YÖK’e aktarılan gelirlerinin açık öğretim fakültelerini, kendi kendini finanse edemez duruma düşürdüğünü söyledi.

Son 9 yılda lisans eğitiminden 2,9 milyon kişinin mezun olduğunu, bunun 3’te 1'inin açık öğrenim fakültesi mezununu olduğunu, açıköğretim fakültelerinin Türk eğitim sisteminde hem devlet açısından hem de vatandaşlar açısından önemli bir eksiği tamamladığını kaydeden İYİ Partili Kabukcuoğlu, “2020 yılı açık öğretim lisans eğitiminde mezun olanların yüzde 50'si, yüzde 39 yıllık bir kurum olan  Anadolu Üniversitesindendir. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi dünyada 6'ncı, Avrupa'da 1'nci sırada yer alır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, New York'tan Kahire'ye kadar çok geniş bir coğrafyada eğitim vermekte ve sınav yapmaktadır. Öğretim üyelerinin ve yöneticilerinin fedakârlıklarıyla ayakta kalan bu kurumların, kendi gayretleriyle olan maddi birikimlerine, YÖK el koymuştur. Açıköğretim fakülteleri döner sermaye gelir fazlasının yüzde 80'ine YÖK’ün el koymasını sağlayan yasal değişiklik, başarılı bir şekilde devam eden açıköğretim fakültesi faaliyetlerine engel olur hâle geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi yapılan hatayı derhâl düzeltmeli, böylece açık öğretim fakülteleri eskiden olduğu gibi başarılı çalışmalarına devam etmelidir” dedi.

saglisoluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@