Arslan Kabukçuoğlu'ndan dikkat çeken sorular

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, İkizdere Vadisi'nin taşocağı yapımı için acele kamulaştırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

SİYASET 21.05.2021, 13:41 22.05.2021, 14:00
Arslan Kabukçuoğlu'ndan dikkat çeken sorular

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), İkizdere Vadisi’nin taş ocağı yapılmak üzere acele kamulaştırma kararı hakkında araştırma komisyonu kurulması talebinin görüşmelerinde İYİ Parti adına söz alan Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"İkizdere'de vatandaşlarımızın verdiği mücadeleyi haklı gösteren pek çok neden vardır. Bu bölge, dünyada korunması gereken 200 vadiden birisidir. Bu vadiyi korumak en başta hükümetin göreviyken, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti buraya kol kanat germesi gerekirken bunları yapmamakta, halkın taleplerine sırt çevirmektedir. Durum bu iken bölgenin tahrip edilmesi anlaşılabilir gibi değildir.

İŞTE O SORULAR

İkizdere ilçesindeki lojistik merkez ve liman inşaatı gerekçesiyle İşkencedere Vadisi’ni yok ediyoruz. Bu proje için yeterli fizibilite yapıldı mı? Ülkemizde uçak inmeyen havalimanları, geçilmeyen tüp geçitler, köprüler gibi yeni bir tesis sahibi mi olacağız? Tabiata, bölge halkına, doğal varlıklara bu kadar düşman bir projenin uygulanması doğru mudur?"

Görüşmeler sonucunda İkizdere Vadisi ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge, AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@