banner298

banner194

Arslan Kabukcuoğlu Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştirdi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında öğretmenlik meslek kanununu eleştirdi.

SİYASET 08.11.2022, 15:19
Arslan Kabukcuoğlu Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu eleştirdi

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kabukcuoğlu, Öğretmenlerin Sorunları üzerinden Eğitimin sistemi ile ilgili eleştirilerde bulunduğu basın toplantısında Öğretmenlik Meslek Kanunu’na da tepki gösterdi.

20 yıllık Ak Parti hükümetlerinin; çalışarak, emek vererek yükselmenin önünü kestiğini, eğitimi ve öğretmeni önemsizleştirdiğini savunan İYİ Partili Kabukcuoğlu, “ltimas, adam kayırmacılık, istismar edilen sınavlar yüzünden, ülkemiz maalesef bu konuda liyakatli personele sahip olmaktan uzaktır. Oysaki eğitim, refahı artırmanın kişisel yükselmenin en meşru ve helal yoludur. ktidar eğitimi, öğretmeni önemsizleştirmiştir. Atama bekleyen 700 bin öğretmen bunun en somut delilidir. Öğretmenlikte kariyer planlaması yaptığı iddia edilen kanunlarla, öğretmenlerin sadece maaşlarında bin liraya kadar artışa gidilmiştir. 8 bin 500 liraya kadar maaş alan öğretmenlerin kazançlarında genel bir iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Bu ücretler yetersizdir. Yeni çıkan 'Öğretmenlikte Kariyer Kanunu' ile öğretmen, baş öğretmen aynı işi yapacak, bir farklılık olmayacak, sadece bir miktar ücret farklılığı olacak. Bu da muhtemeldir ki kurum içerisinde birtakım huzursuzluklara neden olacaktır. Sağlık Bakanlığı, şimdiye kadar uyguladığı ve eksiklerini gördüğü performans sisteminden vazgeçerken, aynı hükümette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın aynı yolu tekrar seçmesi garip bir ironizmdir” dedi.

Öğretmenlere layık görülen 8 bin 750 lira maaşla öğretmenler hiçbir şekilde konforunu sağlayamadığı, farklı yerden gelen öğretmenlerin toplumla kaynaşmakta sorun yaşadığı, Kalabalık sınıflar öğretmeni zayıf zaman ve sınıf yönetimine zorladığı, hala iki eğitimin öğretmenlerin stresini artırdığı tespitlerinde bulunan Kabukcuoğlu, “bir tarafta atama bekleyen 700 bin öğretmen varken, sözleşmeli ya da ücretli öğretmen alıyor ve istihdam ediyoruz” diyerek, iktidarın eğitim politikalarına tepki gösterdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@