banner298

banner194

Astsubaylar ne istiyor? CHP'li Çakırözer meclise taşıdı!

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, astsubay emeklilerine gerçekleştirdiği ziyaretin ardından kendisine iletilen talepleri Meclis gündemine taşıyarak kanun teklifi verdi.

SİYASET 23.06.2022, 16:20
Astsubaylar ne istiyor? CHP'li Çakırözer meclise taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi olarak astsubayların taleplerini yıllardır Meclis’te dile getirdiklerini söyleyen Çakırözer, “Bu ülkeye yıllarca hizmet eden kahraman astsubaylarımız ve aileleri birçok sıkıntı ile karşı karşıya. Artık bu sıkıntılar çözüme kavuşturulmalı ve talepler bir an önce karşılanmalı” dedi.

ZİYARET ETTİ, TALEPLERİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer geçtiğimiz haftalarda Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Odunpazarı Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Hulusi Emeksiz ve yönetimi ile bir araya gelen Çakırözer, derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi aldı, emekli astsubayların talep ve sıkıntılarını dinledi. Çakırözer ziyaretleri sonrasında Dernek Başkanı Emeksiz’in emekli astsubayların sorun ve taleplerine ilişkin kendisine sunduğu dosyayı Meclis gündemine taşıyarak, emekli astsubayların talepleri için Meclis’te kanun teklifi verdi.

Çakırözer’in Meclis’te sunduğu kanun teklifinde, astsubaylara kıdemli astsubay tazminatı verilmesi ve emeklilerine de yansıtılmasını isterken, önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’na gelecek Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde astsubaylar ve ailelerinin taleplerinin de karşılanması çağrısında bulundu. 

KIDEM TAZMİNATLARI VERİLMELİ, EMEKLİLİKLERİ İYİLEŞTİRİLMELİ

Meclis’e sunduğu teklifin ardından yaptığı açıklamalarda Çakırözer, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde astsubay olarak görev yapıp, emeklilik ya da  maluliyet nedenleriyle ayrılan kahraman astsubaylarımız, eşleri, vefat eden astsubaylarımızın aileleri bir çok sıkıntı ile karşı karşıya. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yıllardır emekli astsubaylarımızın taleplerini Meclis kürsüsünde dile getiriyoruz. Çağrılar yapıyoruz. Emekli astsubaylarımızın sürekli dile getirdiği talepler ortada. Astsubaylarımızın kıdem tazminatı, kademe derece sorunu, meslek yüksek okullarındaki eğitim öğretim yılının arttırılması belli başlı talepler. Bizler astsubaylarımızın yanındayız. Eğer biz bu düzenlemeler hayata geçirilirse kahraman astsubaylarımız ve ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları bir nebze de olsa gidermiş olacağız” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@