Ayşe Ünlüce gazetecilerle buluştu

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, sabah kahvaltısında Eskişehirli gazeteciler ile bir araya geldi.

SİYASET 01.03.2024, 15:22
Ayşe Ünlüce gazetecilerle buluştu

CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, basın mensupları ile bir araya geldi. Ünlüce,10 Mart’ta 'Dengeli Büyüme Modeli' çatısı altında 8 ana başlık olarak projelerini açıklayacağını söyledi. Ana başlıkların altında da projelerin yer alacağını kaydetti.

'ESMEK'siz ilçe kalmayacak'

Ünlüce, kadınlara yönelik yapacağı projelerle ilgili; "Kadın Hakları Komisyonu'nda görev alırken kadınlarımıza çok şey öğrettik. Kadınlarımız bunları ticarette değerlendirsin istiyoruz. 'Teknolojiyle Güçlenen Kadınlar' çalıştayı yapacağız. Kadınlara destek olmak istiyoruz. Üç belediyemizde kadınlara yönelik çalışmalar yapıyor. Her ev bir atölye olacak çalışmamız kadın girişimcileri ortaya çıkardı. Kadınlarımızın bu çalışmalarıı teknoloji ile güçlendireceğiz. ESMEK’in çalışmalarını tüm ilçelere yayacağız. ESMEK'siz ilçe kalmayacak.” dedi.

İmar sorununa dikkat çekti

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularına da cevap veren Ünlüce,” Mesele şu kadar bu kadardan çok, imar sorunudur. Üç belediye ile bu imar sorununu çözdüğümüzde mesele bitecek. Sultandere banliyö olarak yapıldı. Ancak, zaman içinde ilgi görmedi. Hükümet çevre yolları yapmadı. Biz kuşak yollar yaparak bu sorunu çözeceğiz. Kuşak yollar çevresinde de yeni banliyöler yapacağız. Dar gelirliye ayrıca, Sultandere de arsası bize ait olan Bin 500 konutluk bir projemizi de hayata geçireceğiz”. Modern yaşam alanlarını ortaya çıkaracaklarının altını çizen Ünlüce,” İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kıptaş şirketi gibi bir oluşum yapacağız. Belediyenin bir şirketini Kiptaş’a benzer bir yapıya dönüştüreceğiz. Dar gelirliye desteğe devam edeceğiz” dedi.

'Planlama yapmadan bu işi yapamayız'

Eskişehir'de son günlerde gündemde olan su sorunlarıyla ilgili de konuşan Ünlüce, suyun Çifteler'den getirilmesi hakkında; "Bu ciddi bir konu. Devlet su işleri bunun planlamasını yaptı. İhaleyi alan firma bunun çalışmasını yapıyor. Şu an o safhada. Planlama yapmadan bu işi yapamayız." dedi.

Eskişehir'de Dengeli Büyüme Modeli uygulanacak

Ünlüce, 'Dengeli Büyüme Modeli'ni rota aldıklarını vurgulayarak bu kapsamdaki projelerini 10 Mart'ta açıklayacağını kaydetti. İmar sorunlarını çözmekte kararlı olduklarını söyleyen Ünlüce, “Bizim bazı mahallelerimizde kat artırımı ile ilgili problemler var. Her seçim döneminde de bunlar çok gündeme gelir. Bunun bir kentsel dönüşüm afetle mücadele boyutu var. Bir taraftan da şehrin döküntü olan, gelişemeyen, kat artışı verilmediği için müteahhitlerin girmediği, vatandaşların da kendi imkanlarıyla dönüştüremediği mahalleler sorunumuz var. Biz bu konuda hem Tepebaşı Belediyesi ile hem de Odunpazarı Belediyesi ile görüşüyoruz. Vatandaşımızın bir mağduriyeti var, bu çözülsün istiyorum. Bizim açımızdan baktığımızda da mevzuat var. Biz de bunlara uygun hareket etmeliyiz. Nefes alan bir şehir olmalı, donatıları olmalı. Bunları parsel parsel değil de çünkü parsel bazındaki artışlar her zaman sıkıntılıdır. Vatandaşımızın mağdur olduğu konuda da sadece mevzuatla cevap vermek çok adil değil. Gittiğimiz bölgelerde de bunu söylüyoruz. Ada bazındaki çözümlerde mutlaka o adadaki parsel sahipleriyle tek tek anlaşmak lazım. Bu dönemde hem Odunpazarı'nda hem Tepebaşı'nda imar sorunlarını çözeceğiz. Sorunlu mahalle kalmayacak” dedi.

'Tartışmaların uzağında kalmam tamamen stratejik bir şey'

Ayşe Ünlüce, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ile yaşanan polemiklerden uzakta kalmayı tercih ettiğini belirterek, “Tartışmaların uzağında kalmam tamamen stratejik bir şey. Buna karar verdim ve bu şekilde davranacağım. Çünkü ben Eskişehir halkının, bizim kişisel sorunlarımızla ilgileneceğini düşünmüyorum. Bu şehirle ilgili hayallerimiz ve düşüncelerimiz neyse onları paylaşmalıyız diye düşünüyorum. Böyle bir tartışmanın içine çekilmek istemiyorum ve uzağında kalmayı tercih ediyorum. 5 seneden fazla genel sekreterlik yaptığım dönemde siyaset üstü bir nezaketle davrandım herkese. Ve karşılığını da hep böyle aldım. AK Partili dostlarımızdan da böyle aldık. Ben hep AK Parti’nin milletvekilleri ile hem meclis üyeleri ile hiçbir sıkıntı yaşamadan Eskişehir’de hizmet olarak ne yapmamız gerekiyorsa yaptık ve sıkıntı yaşamadık. Ben ilk defa böyle bir sıkıntı yaşıyorum ve bunu da nezaketsizlik olarak buluyorum. Tercihen de bunla muhatap olmayı tercih etmiyorum” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@