Ayşen Gürcan: Eskişehir Cumhuriyet şehridir!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber'e konuştu...

SİYASET 25.12.2023, 15:41 25.12.2023, 19:37
Ayşen Gürcan: Eskişehir Cumhuriyet şehridir!

Eskişehir’in Cumhuriyet şehri olduğuna vurgu yapan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, şehrin potansiyelinin büyük olmasına rağmen yerel yönetimler nedeniyle istenen düzeyde gelişemediğini AK Parti belediyeciliğiyle beraber şehrin gelişiminin ivme kazanacağını savundu.

“AK Parti hizmet ve eser siyaseti yapan bir partidir. Hep söylerim biz ideolojik bir parti hiç olmadık. Bizi karşı cenah hep kodlamaya çalıştı ancak hayır öyle değil” diyen AK Parti Eskişehir Milletvekili Ayşen Gürcan, “bu 22 yıllık sürece bir bakın, biz hep problemleri çözen gelişime açık ve kendi öz kaynaklarını da geliştirmek isteyen bir hükümet olduk, her alanda. Örneğin özellikle savunma sanayide dışa bağımlı bir ülkeydik. Bugün kendi tankını, helikopterini, uçağını üreten bir ülke haline geldik. Ve dışarıdan öyle mühendis ithal etmedik. Ve bunların tümünü kendi öz kaynaklarımızla yaptık. Dolayısıyla Eskişehir’de de yerel yönetim anlamında bir kere hizmet ve eser siyasetinin yansıması AK Parti ile birlikte kesin görülür. Nitekim Odunpazarı’nı aldığımız dönemde yapılan işler hala bugün şehrin büyümesini sağlayan faydalı girişimler olarak anılıyor. Dolayısıyla Eskişehir sadece imar açısından değil, sanayisiyle kendi öz kaynaklarıyla ve üniversiteleriyle birlikte bir bilim üreten merkez haline de gelebilir. Sadece öğrenciyi çekmekle kalmaz bilim insanlarını da çeker. Ve bu şehri pek çok açıdan diğer şehirlere örnek hale getirir AK Parti belediyeciliği” dedi.

AK Parti belediyeciliğiyle Eskişehir’in gelişme kaydedeceğini ifade eden AK Partili Gürcan, şu görüşlere yer verdi:

‘FARKLILIKLARIN AHENGİNİ GÖSTEREN ŞEHİR’

“Bakın iddia ediyorum, AK Parti belediyeciliğiyle beraber bir beş yıl sonra bu şehir öyle gelişecektir ki tanıyamayacaksınız, buna inanıyorum. Bu şehir sonuçta isim yapmış bir şehir; futbol takımı Eskişehirspor’la, Türk Dünyası Kültür Başkentliğiyle, birçok etnik yapıyı kendi içerisinde harmanlamış ve farklılıkların ahengini göstermiş. Aynı zamanda Cumhuriyet şehridir Eskişehir. Yani Cumhuriyetin tüm olanaklarını kendi içerisinde kendine çekebilen bir şehir. Ama son yirmi yıldır bu özelliklerin sığ kaldığını düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde AK Parti belediyeciliğiyle bu durumun sona ereceğini düşünüyorum.”

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@