Bakan Fatih Dönmez'den flaş nükleer santral açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesinin depremzedeler için düzenlediği iftara katıldı.

SİYASET 15.04.2023, 14:12
Bakan Fatih Dönmez'den flaş nükleer santral açıklaması!

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesinin açılışı sonrası Öğretmenevi'nde düzenlenen ve depremzede vatandaşlarla da bir araya gelinen iftar programına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Eskişehir milletvekili adayı Fatih Dönmez de katıldı.

Bakan Dönmez burada yaptığı konuşmada, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Dönmez şunları söyledi: 

'TEK BİR NÜKLEER SANTRAL ÜLKENİN İHTİYACINI KARŞILAMAZ'

"Büyük bir hayalimizdi. O da Sayın Cumhurbaşkanımıza ve bize nasip oldu. Rabb'imize ne kadar hamdetsek azdır. İnşallah orada da en kısa zamanda ilk üniteyi bitirip elektrik üretimine başlayacağız. Ardından da birer yıl arayla diğer üniteleri devreye alacağız. Orada 4 reaktör inşa ediyoruz. O tesisimizi tamamlayacağız. Tabii tek bir nükleer santral bu ülkenin ihtiyaçlarını karşılamaz. Ardından inşallah Sinop'ta, Trakya'da çalıştığımız çeşitli bölgelerde nükleer güç santrallerinin sayısını artıracağız. Çünkü görüyorsunuz ki Anadolu aslanlarının sayısı, niteliği, kapasitesi kabiliyeti artıyor. Onlara güç ve enerji lazım. Bizim de görevimiz onlara istedikleri bu gücü vermek. Sizi karanlıkta bırakmamak, soğukta bırakmamak, karanlıkta bırakmamakta kararlıyız."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@