Bakan Fatih Dönmez: Eskişehir'e ihtisas OSB'ler kuracağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tepebaşı ilçesinde düzenlenen mitingte konuştu... Dönmez Eskişehir'de ihtisas OSB vurgusu yaptı...

SİYASET 07.05.2023, 10:36 07.05.2023, 15:26
Bakan Fatih Dönmez: Eskişehir'e ihtisas OSB'ler kuracağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Eskişehir milletvekili adayı Fatih Dönmez, Tepebaşı ilçesinde partisinin düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Eskişehir'e hizmet için yola çıktıklarını ve her gün onlarca kilometre katedip vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

'ARTIK ÜRETEN TÜRKİYE VAR'

Havadaki her iki uçaktan birinde Eskişehir'deki TEI'de üretilen bir parçanın olduğunu vurgulayan Dönmez, şunları söyledi:

"Ne kadar gurur duysanız azdır Eskişehirliler ama bunlarda maalesef aşağılık kompleksi var. İşleri güçleri sizin, milletin öz güvenini kırmak, cesaretini kırmak. Bunlarınki geride kalmış müstemleke kafası. 'Batı yapsın biz onlardan alalım.' Hazırcılar dedik ya. 'Onlar üretsin. Biz pazar olalım' diyorlar. 'Hasan amcanın cebindeki para Hans'a gitsin' diyorlar. Artık yok. O devir kapandı. Bitti artık o devirler. Artık üreten bir Türkiye var. Üreten, büyüyen, gelişen, kalkınan, ihraç eden, markalar çıkartan bir ülkemiz var. Daha da büyüyeceğiz inşallah. İşimizi, aşımızı daha da büyüteceğiz. Hep birlikte büyüyeceğiz. Bu işler nasıl olur? Bu milletin sevinciyle sevinen, derdiyle üzülen kadrolarla olur. Öyle yedi ayrı kafadan çıkan sesle bu işler olmaz. İki kardeş bir bakkalı bile yönetemiyor. Bunlar bu devleti nasıl yönetecek yedi kişi bir araya gelip? O zaman ne olur? Kaos, karmaşa, kargaşa, iş bilmemezlik olur."

'ESKİŞEHİR'E YATIRIM MÜJDELERİ'

Eskişehir'e yeni yatırımların yapılacağının müjdesini de veren Bakan Dönmez, şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir'imize yeni projelerle, yeni yatırımlarla geliyoruz. 'Eskişehir'e değer' diyoruz. Eskişehir'e değer, çünkü bu şehrin büyük bir potansiyeli var. Eskişehir bugünkü yerinin çok daha ötesinde bir yeri hak ediyor. Eskişehir'imizi hak ettiği değeri kavuşturmak için tam 5 alanda yatırım yapmayı hedefliyoruz. İnşallah, üretim ve istihdama yatırım yapacağız. Mevcut OSB'leri genişleteceğiz. İhtisas OSB'leri kuracağız. Katma değerli ürünlerin üretimine ağırlık vereceğiz. İhracat odaklı sanayi üretimini yaygınlaştıracağız. Tarıma yatırım yapacağız. Tarımsal sulamada daha fazla yenilenebilir enerji teşvik edeceğiz. İyi tarım, akıllı tarım, organik tarım yapılan arazi miktarını artıracağız. Aynı zamanda sözleşmeli üretimle çiftçilerimizin gelirlerini garanti altına alacağız. Altyapıya da yatırım yapacağız. Büyük oranda tamamlamışız. Lakin devam eden bir iki işimiz var. Onları da bitireceğiz inşallah."

Mitinge AK Parti MKYK Üyesi Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir milletvekili adayları Ayşen Gürcan, Ali Demirel, Hakan Çizmelioğlu, Pınar Turhanoğlu Gücüyener ve Derya Çıraklı ile AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan da katıldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@