Başkan Bilen Rumelililerin tercihini duyurdu!

Bulgaristan'da erken seçim heyecanı yaşanıyor. Eskişehir'de oy kullanma işlemi sona erdi. Eskişehir'deki Rumelilileri temsil eden Nezihe Bilen açıklama yaptı...

SİYASET 14.11.2021, 19:56 15.11.2021, 22:46
Başkan Bilen Rumelililerin tercihini duyurdu!

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen açıklamasında, "Bulgaristan erken genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çifte vatandaşlık hakkına sahip olan soydaşlarımız oy kullandı" dedi. 

Başkan Bilen açıklamasının devamında, şu ifadelere yer verdi:

"Bulgaristan’da gerçekleştirilen erken genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı Türkiye’ye de yansıdı. Bulgaristan ve Türk vatandaşlığına sahip olan binlerce çifte vatandaş soydaşımız oy kullanmak için sandıklara koştu. Bu anlamda şu çok önemli: Geçmişte HÖH-Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin iktidar ortağı olduğu dönemlerde Bulgaristan Türkleri olarak tüm haklarımızı elde etmiştik. O bakımdan seçimde hem Cumhurbaşkanı hem de Milletvekili adayı olan HÖH-Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın, Bulgaristan tarihinde ilk kez bir Türk asıllı Cumhurbaşkanı adayı olması bizler için büyük önem arzetmektedir. Bulgaristan seçimlerinin Türkiye'mizde büyük ilgi gördüğü gibi, çifte vatandaşlık hakkına sahip soydaşlarımızın en çok yaşadığı illerden biri olan Eskişehir’de büyük ilgi gördü. Katılım oldukça yüksekti. Türkiye genelinde 127 sandıkta oy verme işlemi gerçekleşti. Eskişehirimizde de yaklaşık 3 bin civarında kayıtlı çifte vatandaşımızın bulunduğu bilgisini vermek isterim."

Eskişehir Rumeli Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Neziha Bilen açıklamasının bitiminde, seçimlerde HÖH Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı desteklediklerini duyurdu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@