Başkan Özkan Alp: Tek amacımız hizmet ve eser üretmek

Sağlı Sollu Haber'e özel açıklamalarda bulunan Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, ilçede yaptığı önemli çalışmaları öne sürerek, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet ve eser siyaseti anlayışını içselleştirdik. Tek amacımız hizmet ve eser üretmek” dedi.

SİYASET 21.12.2023, 11:24 21.12.2023, 11:39
Başkan Özkan Alp: Tek amacımız hizmet ve eser üretmek

Sağlı Sollu Haber'in sorularını yanıtlayan Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, 15 yıl önce belediyeyi CHP’nin elinden nasıl aldığından belediyenin o günlerdeki durumuna, üç dönem boyunca yaptığı çalışmalardan Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı ihtimaline kadar pek çok konuya ilişkin çarpıcı açıklamada bulundu.

İşte o söyleşi:

15 yıldır belediye başkanısınız. CHP’nin kalesi konumunda olan Beylikova Belediyesi’nin AK Parti’ye kazandırmıştınız. Nasıl bir belediye almıştınız, belediye şimdi hangi durumda?

ÖZKAN ALP: Öncelikle belediye kaynaklarını iyi değerlendiremeyen ve yeni finansman kaynakları yaratamayan bir belediye devraldığımızı söyleyebilirim.

İlk göreve geldiğimde kendime bazı hedefler koydum ve bu hedefler doğrultusunda vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz vaatlerimizin neredeyse tamamını gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. İlçemizde birçok konuya el attık birçok problemi çözüme ulaştırdık.

Mesela neler yaptınız? Önemli olan çalışmalarınızı anlatabilir misiniz?

EĞİTİM ALANINDA ATILIM

ÖZKAN ALP: İlçedeki sağlık hizmeti sorununu, İlçe Devlet Hastane Binasının hizmete açılmasını sağlayarak çözdük. Eğitimde İlçedeki okul sayısını 4 katına çıkardık. Meslek Lisesi ve Atölye Binası, Yatılı İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi, Yatılı Fen Lisesi, 600 kişilik modern öğrenci yurdu ve 3D Sinema ve Konferans Salonu yapımında desteğimiz oldu. Ayrıca değerli kardeşim ile beraber annemiz adına yaptırdığımız Anaokulu ve Kreş gibi eğitim yatırımlarına destek sağladık.

ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLDÜ

İlçenin Tüm altyapı sorunlarını çözmek için, öncelikle sayısal imar planı getirdik. İlçe kanalizasyon hattı döşendi, içme suyu hattı yenilendi, ilçemiz doğalgaza kavuştu ve bütün cadde ve sokaklarda sıcak asfalt, tretuvar çalışmaları tamamlandı, kamu binaları restore edilerek modern kültürel bir görünüm kazandırıldı.

SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILDI

Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla ilçeye 11 adet futbol sahası, voleybol sahaları, kapalı ve açık spor kompleksleri, tenis kortları ve İlçe Stadyumu kazandırdık. Gençlik Merkezi, İlçe Halk Kütüphanesi, yüzme havuzu ve aqua park gibi birçok tesis kazandırarak bu tesislerde çocuklarımıza ve gençlerimize ücretsiz kurs verilmesini sağladık.

MİLLET BAHÇESİ AÇILDI

Halkımızın refahı için Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri inşa ettik. Millet Bahçesi ve Mesire Alanları yaparak hizmete açtık. Ayrıca kadınlara yönelik etkinlik ve kurslar için Kültür Evi hizmet binası, ilçeye gelen misafirler için de Belediye Hamamı ve Belediye Otelini yenileyerek hizmete açılmasını sağladık.

Görüldüğü üzere pek çok yatırım yapılmış Beylikova’ya… Peki, ilçedeki konut ihtiyacının karşılanmasına ilişkin çalışmalarınız oldu mu?

ÖZKAN ALP: Elbette… İlçemizdeki konut İhtiyacının karşılanması için, TOKİ tarafından alt gelir grubu için yapılan 48 adet konut sahiplerine teslim edildi. Diğer gelir grupları için 200 adet 2+1 ve 3+1 konutların yapımına başlandı. Nüfus artış eğilimi gösteren ilçemizde belediyeye ait 18 daire tadil edildi ve 16 adet yeni konut inşa edildi.

Beylikova’ya süt diyarı deniyor. Bu noktada ilçede geniş kapsamlı bir çalışma yapıldı mı?

ÖZKAN ALP: Şunu net olarak söyleyebilirim ki, tarım ve hayvancılık anlamında ilçenin çehresini değişti. Belediyemiz, ‘Beylikova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş ve hizmete girmesine öncülük etmiştir. Bu anlamda Türkiye’ye örnek bir BESİ OSB’miz var ve daha da gelişeceğine inanıyorum.

Peki tarım alanında özel çalışmalarınız oldu mu?

ÖZKAN ALP: Bu anlamda elimizden geleni yaptık ve örnek işlere imza attık. Tüm mahallelerimizde arazi toplulaştırma çalışması yapıldı ve ekilebilir arazi miktarı artırıldı. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekilmedik Tek Karış Toprak Kalmayacak’ direktifleriyle atıl durumda bulunan 4 milyon m2 arazi, Beylikova Belediyesi tarafından işlenerek tarıma açıldı, belediye ve ülke ekonomisine katkı sağlandı.

BEYLİKOVA’DA ÇİFTÇİNİN GELİRLERİ BEŞE KATLANDI

Bunun yanı sıra Eskişehir Porsuk Çayından kışın boşa akan suyu Beylikova Sulama Barajında depolayarak, Belediye tarafından işletilmesini sağladık. Böylece 23.000 dekar kuru tarım arazisi, suya kavuşmuş, ürün çeşitliliği artmış ve senede iki ürün yetiştiren çiftçimizin gelirleri 5’e katlanmıştır.

Peki sosyal ve kültürel anlamda hangi çalışmalara imza attınız?

ÖZKAN ALP: Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘çalmadık kapı ve girmedik gönül bırakmayacağız’ sözlerini şiar edinerek AK Parti İl ve İlçe teşkilatımız ile birlikte her yıl düzenlenen Anneler Gününde annelerimizin evlerini ziyaret ederek onların ellerini öpüyoruz ve küçük hediyeler ile gönüllerini alıyoruz. Kadınlara yönelik piknik organizasyonu yapıyoruz. Konya, Bursa, Çanakkale, Kapadokya gibi yerlere kültür gezileri düzenliyoruz. Her sene Ramazan ayı boyunca 1000 kişilik iftar sofraları kuruyoruz. Halkın iyi ve kötü günlerinde cenaze, düğün ve sosyal etkinlerinde ücretsiz çadır, sandalye ve masa kurarak destek veriyoruz.

Son olarak merak edilen bir konuyu soralım… Adınız Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor. Siz bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

ODUNPAZARI’NA YAKIŞTIRILMAM ONURDUR

ÖZKAN ALP: Evet, bu doğru. 15 yıldır Beylikova Belediye Başkanlığı yapıyorum. 15 yıl önce CHP’nin elinden alınamaz denen ilçeyi AK Parti’mize kazandırdık. Bu süre zarfında Beylikova’nın neredeyse hiçbir eksiğini bırakmadık. Emin olun çok çalıştık. Sadece temel belediyecilik hizmet yapmadık, ilçemizin tarım ve hayvancılık noktasında gelişmesine de öncülük ettik. Amacımız, ilçe halkımız hem konforlu bir alanda yaşasın hem de refah düzeyi artsın. Bunu başardığımıza inanıyorum. Öte yandan, ben öteden beri ticaret yapıyorum. Eskişehir’imizin tüm noktalarını karış karış geziyorum. Bir bakmışsınız Günyüzü’ndeyim, bir bakmışsınız Alpu’dayım, bir bakmışsınız Eskişehir merkezdeyim. Düğünde, cenazede; hemşerilerimizin her anında yanında olmaya çalışıyorum. Yapabildiğim ölçüde herkesin işini çözmeye gayret ediyorum. Bu anlamda Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığına yakıştırılmak benim için bir onur vesilesi. Bu teveccühün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmet ve eser siyaseti anlayışını içselleştirmemizden kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim tek amacımız hizmet etmek, eser üretmek, sorun çözmek oldu. Bu noktada partimizin vereceği her görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum.

ÖZKAN ALP KİMDİR?

1972’de Eskişehir’in Beylikova İlçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini burada tamamlayan Özkan Alp, Lisans eğitimine Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde devam etti.

1997 yılında Anavatan Partisi Beylikova İlçe Başkanı olarak siyasete giren Özkan Alp, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Beylikova İlçe Belediye Başkanı seçildi.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde ikinci kez, 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde üçüncü kez AK Parti’den Belediye Başkanı olarak seçilmiş olup halen bu görevini devam ettirmektedir.

Belediye Başkanlığı görevi dışında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol oynayan Özkan Alp, S.S. Beylikova İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı, Beylikova İlçesi Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı, Beylikova Sulama Birliği Başkanlığı görevlerini de yürütmektedir.

Bunun dışında Eskişehir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Delegeliği, Beylikova BEYDER kurucu üyeliği, Beylikova Spor Kulübü Başkanlığı, Türk Kızılay Genel Merkez Üst Kurul Delegeliği görevlerini de yürütmüştür. Enerji, İnşaat ve Gıda alanında faaliyet gösteren aile şirketi üzerinden ticaretle uğraşan Özkan Alp, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası’na üyedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@