BBP Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan: "Nebi Hatipoğlu kazanacak!"

Eskişehir’de tüm siyasi partiler, yerel yönetimler seçimleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Büyük Birlik Partisi (BBP) Cumhur İttifakı dahilinde Günyüzü’nden aday çıkaracak. Ancak Alpu’da ittifak yapamayan BBP, ilçede tek parti olarak yarışacak. Bu anlamda göreve kısa süre önce atanan BBP Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan ile görüştük.

SİYASET 12.02.2024, 12:07 12.02.2024, 13:36
BBP Eskişehir İl Başkanı Taha Baksan: "Nebi Hatipoğlu kazanacak!"

MUHABİR - DİLARA ADAK

Başkan Baksan, seçim arifesinde göreve gelmesiyle ilgili “tam seçim öncesi bu ağır vazifeyi yüklendik. Adaylarımızla seçime yönelik çalışmalara başladık. Şu an için güzel gidiyor. Bir sıkıntımız yok” İfadelerini kullandı. Baksan, Cumhur İttifakı olarak Nebi Hatipoğlu’nu kazanacağını düşündüklerini de söyledi.

Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı görevine geleli yaklaşık 2 ay oldu. Partide işler nasıl gidiyor? Siz partiye, parti size alıştı mı? Neler yapıyorsunuz?

AĞIR BİR VAZİFE

TAHA BAKSAN: Ben 2018 yılından beri Alperen Ocakları İl Başkanı görevindeydim. Yaklaşık 5 yıl süreyle bu görevi icra ettim. 14 Mayıs genel seçimlerinden sonra bir süre boşluk oldu. Daha sonra genel başkanımızın takdirleri ve temsilcileriyle Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı görevine layık görüldük, getirildik. Yabancı olmadığım bir camia zaten. Bunun siyasi kanadına geçtik. Aşina olduğumuz bildiğimiz bir iş, ondan yana sıkıntımız yok. Ama tabii ocak bir vakıf olduğu için ondan daha farklı sorumluluğu var. Tam seçim öncesi bu ağır vazifeyi yüklendik. Adaylarımızla seçime yönelik çalışmalara başladık. Şu an için güzel gidiyor. Bir sıkıntımız yok.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhur İttifakı’nın adayları açıklandı. Büyük Birlik Partisi de Günyüzü ve Alpu ilçelerinde aday çıkardı. Bu adaylıklar hakkında değerlendirmeniz neler?

‘GÜNYÜZÜ İLE MOTİVE OLDUK’

TAHA BAKSAN: Günyüzü ilçesi Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin memleketidir. 2019 seçimlerinde yaklaşık 100 küsür oy farkla kaybettiğimiz bir ilçe. Burada zaten iddialıydık, güçlüydük. Adayımız hazırdı, projelerimiz hazırdı. Çalışmalarımızı tamamlamıştık. Günyüzü ilçesi Cumhur İttifakı çerçevesinde Büyük Birlik Partisi’ne bırakıldı. Biz bundan memnunuz. Hidayet Özmen zaten yıllardır ilçe başkanımız. Kendisi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Büyük Birlik Partisi’nin Cumhur İttifakı'nın çatı adayı olarak açıklandı. Biz bundan memnuniyet duyduk teşkilatlarımızı motive etme açısından. Eskişehir'in hem Günyüzü ilçesinde hem merkezinde hem diğer bütün ilçelerde, büyükşehirde her yerde motive etme açısından son derece güzel bir hamle oldu.

‘ALPU’YU KAZANACAĞIZ’

Alpu konusunda da Rafet Demirtaş sayın genel başkanımız tarafından açıklandı. Alpu’da bir ittifak yok. Rafet başkan zaten 2 dönem Alpu’da belediye başkanlığı yaptı, güzel işlere imza attı. 2019 seçimlerinde az oy farkla kaybettik. Kendisi bu seçimde de güzel projeleri olduğundan bahsetti bize. Rafet başkanımızın bu görev için doğru kişi olduğuna inandık ve genel başkanımızın kendisiyle görüşmesinden sonra Rafet başkanımıza da hayırlı olsun dedi. İnşallah güzel olacaktır diye düşünüyoruz. Zaten Alpu’yu tanıyan biri, Alpuluların tanıdığı biri. Biz Rafet Demirtaş’ın da Büyük Birlik Partisi adayı olarak Alpu Belediyesi’ni kazanacağına inanıyoruz.

Büyük Birlik Partisi’nin Günyüzü ve Alpu ilçelerinde vaatleri neler?

‘GÜNYÜZÜ ESKİŞEHİR’E ENTEGRE OLACAK’

TAHA BAKSAN: Partimizin politikası halkımızın en yüksek refah düzenine ulaşması. Bütün hemşirelerimizin, insanlarımızın refah, güvenlik, özgürlük içinde hayatını sürdürmesi. Biz her iki adayımızın projelerine baktığımız zaman buna yönelik hamleler gördük. Günyüzü’nde zaten adayımız önümüzdeki günlerde projelerini açıklar. Güzel projeleri var. Eskişehir'e uzak bir ilçe ama yine de Eskişehir’den bağını koparmayacak, Eskişehir’e entegre olacak, güzel şeyler yapacak inşallah. Alpu’da zaten Rafet başkan 2 dönem belediye başkanlığı yaptı, güzel işlere imza attı. Yine güzel projeleri var, biliyoruz. Bunları kendisi ileriki süreçte çok daha güzel bir şekilde tanıtımını yapacak, anlatacak. Sokağa inecek, çalışmalara başlayacak. Orada herkes görecek inşallah projelerimizi.

BBP’nin de desteklediği Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ile ilgili nasıl bir değerlendirme yapmak istersiniz?

‘KAZANACAĞINA İNANIYORUZ’

TAHA BAKSAN: Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığında Nebi Hatipoğlu’nu kayıtsız koşulsuz destekliyoruz. Nebi Başkan’ın da şu süreçte kazanacağına inanıyoruz. Nebi Bey’i başkan yapacağız. Eskişehir'in artık hizmet siyaset anlayışına geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı’nda da Cumhur İttifakı’na desteğimiz sonsuz. Elimizden geldiğince tüm teşkilatlarımızla yanındayız, her türlü göreve hazırız. Sayın Nebi Hatipoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı olması için çalışacağız. 31 Mart gününe kadar durmayacağız. 1 Nisan sabahı da inşallah Sayın Nebi Hatipoğlu’nu büyükşehir belediye başkanı olarak çıkartacağız.

Söyleşimizin sonuna geldik… Son sözlerinizi alabilir miyim?

‘Hemşerilerimizden büyük bir destek istiyoruz’

TAHA BAKSAN: Hem büyükşehirde hem Tepebaşı’nda hem Odunpazarı’nda, özellikle Günyüzü ve Alpu’da yaşayan hemşerilerimizden büyük bir destek istiyoruz. Merkezde ve ilçelerde yaşayan tüm vatandaşlarımızdan, bütün gönüldaşlarımızdan, Alperen kardeşlerimizden, partilerimizden talebimiz, Nebi Başkana sonsuz destek vererek ve istisnasız oy kullanarak Nebi Başkanı büyükşehir belediye başkanlığına taşımaları yönündedir.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@